Tidningen BusinessWeeks nätupplaga meddelar att den japanska elektronikjätten Sonys aktier fallit med 2.75% på Tokyo Stock Exchange under tisdagen. I en analys heter det att marknaden uttrycker oro för hur väl tv-spelskonsolen [[Playstation 3]] egentligen fungerar fem veckor bara fem veckor innan den tänkta butikslanseringen. Under branchjippot [[Tokyo Game Show]] häromveckan kraschade flertalet utställningskonsoler - enligt uppgift förmodligen till följd av överhettning.

Sony själva hävdar att systemet inte alls har de bekymmer BusinessWeeks analytiker David Gibson gör gällande: "- Även om orsaken är okänd så misstänker vi att det har att göra med att enheterna var inkapslade och att temperaturen var hög under mässan. Vi är bekymrade över att ett sådant problem har inträffat så nära fullskalig produktion och det är klart negativa nyheter för företaget". Aktien handlas efter fallet för 4600 yen (motsvarande 292 SEK).

Moondragon..... World of warcraft ? Sist ja kolla så kostade det mig 120 spänn i månaden att spela :) Så det måste vara samma sak där. Plus att man antagligen MÅSTE köpa expantionen för att kunna fortsätta spela. 05/10 Känns som att både Ms soch sony har pushat teknologin längre än nintendo, de verkar köra lite mer safe och mindre riskabla komponenter mm... 04/10 Lugna ner dig lite, du kan inte gå runt och säga att folk är dumma i huvudet. Skapar bara dålig och tråkig stämmning. Men jag kan ändå delvis hålla med dig, personligen är jag alldeles för snål för att ge microsoft x antal pengar i månaden för nåt som... 04/10 Jag håller faktiskt med där. Sony och MS har gjort för kraftfulla konsoler för deras eget bästa =) det är ju som datorer nuförtiden. 04/10 Det är bra med hård konkurens på markanden men om sony misslyckas så får vi MS och om ett enda företag hräskar så höjer dem priserna och missbrukar eftersom ingen kan bjuda på motstånd. När man pratar om MS så får man lust att spy, man köper ett spel... 04/10 Minns när ms hade med sig några pre-production xboxar på dreamhack, de krashade ju rätt frekvent. Inte så mycket att oroa sig över för oss som vill spela, men man förstår ju att den som jobbar med att förvalta någon annans pengar hamnar i en annan sists... 04/10 Äsch, Sony hittar säkert på något som får upp aktierna igen. Dock är priset lite väl högt imo, visst den har blueray och dylikt, men det är knappast värt det ifall man inte har råd till en HDTV. Då spelar det ju inte direkt någon roll hur hög upplösning... 04/10 Lätt att jag kommer å köpa ps3an..Motorstorm, Rfom, Dmc4, lair etc. Har redan en 360(Nr2 då den första hoppa ner för ättestupa):) Nu e re dax för lite Testdrive Unlimited på LIVEEEE!! _//LivetaG\\_ Perre80 04/10 Aktier bygger ju inte på något annat än rykten osv endå så det säger inte ett skit. Vi får helt enkelt se när lådan släpps fri på grönbete. Men som det ser ut nu så blir det ju lite kärvt med antalet boxar som kommer finnas, och man undrar ju om sony... 04/10 Nej. 04/10
Skicka en rättelse