"Vi är vid det stadiet i konsolernas livscykel då datorn har kört förbi dem när det gäller kapacitet."

#Epic-chefen Mark Rein säger att pc-spelandet blivit viktigare än på mycket länge, tack vare åldrande konsolhårdvara. Pc:n som plattform sägs ha "kört förbi" Xbox, Playstation, Wii och allt vad det nu heter.

– Vi är vid det stadiet i konsolernas livscykel då datorn har kört förbi dem när det gäller kapacitet. Glöm inte att alla spel i slutändan görs på en pc. Pc kommer alltid vara verktygen genom vilka alla spel görs, säger Mark Rein.

– Med en pc kan du simulera framtiden – du kan sätta i tillräckligt med hårdvara i en pc för att visa hur en framtida konsol kommer se ut.

Mark Rein tog också upp det omtalade Samaritan Unreal-klippet som släpptes lös tidigare i år.

– Det var lite av vårt kärleksbrev till hårdvarutillverkarna. Vi förväntar oss att nästa generation kommer se ut så. Om du snabbspolar framåt ett år eller två så borde det vara ganska vanliga specifikationer för gamers.

– Vi hoppas att konsoltillverkarna ska titta på det och tänka, oj, om vi siktar på det till våra nästa konsoler så blir vi konkurrenskraftiga med vad man kan göra på en pc inom ett till ett och ett halvt år från nu. En rimligt prissatt pc, såklart – självklart kan du redan göra det på en dyr pc, säger Mark Rein.

Ingen fara, du har inte missat något. Han skrev samma som tidigare men med fler ord. 16/07 Denna mening... Kan inte... Andas... Under din vägg... Av mindchatter... Och med den dör också... Mitt intresse att, över, huvud-taget, Läsaaaaaah... 15/07 Ja, det är filosofiska domäner vi är inne på. Alla människor är kreativa. En människa som aldrig får utlopp för detta blir deprimerad och kanske t.o.m självmordsbenägen. Din utgångspunkt verkar vara att de som är kreativa inom att skapa nya spel inte... 15/07 Det tänkte jag inte på men det har du rätt i. :) Vilken hype det var 2004-2005. Nu när du nämnde hype: Jag vet inte hur många gånger jag sett PC'n dödförklarad. 14/07 Mannen vars alla önskningar slagit in är fattig av åtrån som driver honom framåt? Ditt påstående grundar sig i en filosofisk spekulation och berättas i form av en vision om framtiden och jag ser inte dess plats när vi pratar om nuet och cirka fem år til... 14/07 Tekniken är ju en komponent som är en del av speluplevelsen. Sen kan man ju spekulera i hur stor del, men det känns poänglöst, för det är ju helt olika beroende på vilket spel du tittar på. Lite lustigt så anses inte hårdvaran vara så viktigt just nu,... 14/07 För att inte ta upp så mycket plats klippte jag ned citatet. Jag ville bara förtydliga att det är din subjektiva upplevelse och inte något objektivt faktum som gäller för alla. Det gäller även det citat jag behöll (se ovan). Pratar du med en annan perso... 14/07 Jag kände väl att jag hade lite svårt att få förståelse för det jag menade, och tycker liknelser funkar jättebra att belysa ur en aspekt som annars blir otydlig. Du hade en del i ditt förra inlägg jag inte hade tid just då att kommentera - detta med dit... 14/07 Jag bygger påståendet på en erfarenhet när en arbetskamrat tog med en liten mackapär med 2" skärm han visade avsnitt ur en tv-serie på. Jag tänkte att det är ju löjligt liten skärm, vad ska man med den till. Men vart överraskad över hur man blir helt... 14/07 Larioso skrev: "Du kan skapa lika bra eller större spelupplevelse på en lite handkonsoll med skruttig grafik Hjärnan översätter det till känslan åt dig som blir till adrenalin osv." Upplevelse är subjektivt. Det jag vill inflika är att det är du som tyc... 14/07
Skicka en rättelse