I december kommer Star Wars Galaxies servrar att stänga för gott. Sony förklarar varför och avslöjar också att avskedet kommer att ske med ett "galaktiskt avslutningsevent".

#Star Wars Galaxies har haft en MMO-historia som varat längre än de flesta. Därför mottogs beskedet att servrarna stänger ner med sorg, hyllningar och vemod. Sonys online-chef, John Smedley, berättar för The Escapist varför slutet var oundvikligt.

– Det är problemet med licenser: de tar slut. Det var dags att avsluta det. Vi har ett kontrakt som sträcker sig till 2012.

När Sony erhöll licensen 2001 sträckte den sig över fem år. Genom åren har flera omförhandlingar skett. Men efter ett helt decennium är det alltså över.

– Kunde vi ha omförhandlat ännu en gång? Kanske, men jag tror inte att det vore rätt strategi för företaget. Oddsen talar för att en stor del av publiken kommer att flytta till #The Old Republic, som ser ut att bli ett utmärkt spel.

Men innan servrarna stänger ner den 15 december kommer man att hålla ett så kallat "galaktiskt avslutningsevent". Exakt vad detta är vet vi inte, men låt oss hoppas att det blir värdigt åttaåringen.

Jo han é ute och cyklar då folk som spelar SWG nu kommer inte att kunna fylla hålet som lämnas kvar bara för att SWTOR kommer ut. Sen tror jag dock att han såklart måste säga något för att föklara situationen och att MMO-världen inte har plats för mer... 12/07 My bad! Missförstod, men har rättat till det nu. 12/07 Det roliga är att dom som klagar på att spelets stängs ner inte ens spelar spelet längre, och har inte gjort det på många år. Däremot kommer dom nog prova Star Wars The Old Republic, så ja, det är ju ganska självklart att dom inte lägger ner tid och pen... 12/07 Han har helt rätt i att stor del av spelarna kommer flytta över till TOR. Så att påstå att han är ute och cyklar pga det påståendet är helt fel. Gubben vet. Folk stannade i SWG efter CU, väldigt många just för att det var Star Wars. Stor del stannade... 12/07 Testade för något år sedan och det var sannerligen en sörja av det värsta som en Sith kunde komma på. Men visst, kul om någon hade glädje av det i så många år. 12/07 Dom borde dödat det när combat update kom 12/07 Spelet blev försenat några gånger men enligt wiki startades projektet redan 2000. 12/07 I vilket land släpptes SWG 2001? tvivlar på att de skrev på ett licensavtal att driva spelet mellan 2001 och 2006 när det släpptes 2003 ( i slutet i Europa tom ) 12/07 "Oddsen talar för att en stor del av publiken kommer att flytta till The Old Republic...) SWG och SWTOR är två helt olika spel och har bara Star Wars-delen gemensamt. Smedley är lika muppig som vanligt och lika clueless som när han först genomförde CU... 12/07 Några år sedan man spelade det, nu finns det utrymme för ett nytt SW MMO i framtiden, visst TOR är lite från samma värld men det kommer inte kännas som SW utan lite som jedirukarens dröm. 12/07
Skicka en rättelse