Den ungefär 25 personer starka studion har sin huvudbas på Gotland. Vi önskar dem lycka till.

I slutet av förra året ansamlades en tapper trupp spelutvecklare under svenskt flagg, och nu är #ThreeGates officiellt tillkännagivna. Bakom rodret finns bland annat Don Geyer (rötter i avdelningen för spel och gestaltning på Gotlands högskola) som VD och Nicodemus Mattisson som högsta kreativa ansvarige (hjälpte till grafiskt med #Amnesia: The Dark Descent). Studion fokuserar på att få ut multiplayer- och kooperativa onlinetitlar och dess första lir – Aethereus – är ett taktiskt rollspel till Windows som väntas ut mot slutet av året.

– ThreeGates är resultatet av en oerhört begåvad grupp människor som samlats i Sverige med utvecklandet av grymma spel som enda syfte. Vi ser online co-op som någonting som marknaden verkligen vill ha just nu, så vi arbetar hårt för att fylla tomrummet och ge gamers ett spel de vill spela, säger Geyer till GI.biz.

Så, lycka till helt enkelt ThreeGates. Hurra.

"Mobile games company Ngmoco revealed last month that it has established a new studio in Sweden, with former general manager at Electronic Arts Ben Cousins heading it." - det här har alltså ingenting med ThreeGates att göra utan är bara något som också... 20/07 Ja det var de billigaste poängen nånsin. CSN betalade min semester den sommaren. 14/07 Har ju haft Nicodemus Mattisson som lärare i konceptkonst. :3 Väldigt begåvad tecknare. Önskar ThreeGates ett fett lycka till. 13/07 Men det är väl det de gjort egentligen... i ringmuren finns tre huvudportar (söder-, öster- och norderport) - därav namnet ThreeGates. Eller så har jag helt fel... :) 13/07 Sverige ftw! 13/07 Tror inte de skulle få så mycket respekt om de hetter The Love Gate ungefär som Nuvarande Stunlock studios hette Bumblebee Studios förut men sen ändra dem 13/07 Anmärkningsvärt va spelutvecklarenamn påminner om varann... Varför inte ta en engelsk översättning av nåt från ringmuren tex The Love Gate "Kärleksporten". 13/07 Om jag fatta det rätt så starta han(Ben Cousins) en studio i Stockholm och eftersom denna studio (ThreeGates) är på Gotland så kanske det inte är den studion som han grunda och tror inte han jobbar vid EA mer för det verkar som han har slutat jobba där... 13/07 "Threegates" för jo oundvikligen tankarna till "Threewave". Det måste ju finnas en tanke bakom det? Kul hursomhelst, multiplayer behöver nyskapande, och co-op är fortfarande en diskriminerad genre på marknaden så stort lycka till och hoppas ni lyckas... 13/07 Låter lovande, kul med fler svenska företag också! 12/07
Skicka en rättelse