Amerikanska butikskedjan Gamestop hävdar att ett av höstens storspel inte ska säljas via Steam.

Amerikanska spelbutikskedjan Gamestop hävdar att #Electronic Arts inte kommer att sälja #Battlefield 3 via Steam. Uppgifterna kommer ifrån forskningsföretaget Baird, som talat med Gamestops chefer, som skriver att "den kommande EA-titeln Battlefield 3 kommer säljas nedladdningsbart via Gamestop, men inte för Steam".

"Givet Steams dominans – och insisterande att användarna laddar ner en Steam client application – så är utgivarna troligen mottagliga till ett konkurrensdugligt alternativ", fortsätter rapporten.

Digitala nedladdningstjänsterna Direct2Drive, Gamersgate och EA:s egna Origin kommer att sälja Battlefield 3.

Battlefield 3 släpps den 27 oktober till pc, Xbox 360 och Playstation 3.

Webhallen kommer också att erbjuda Battlefield 3 Limited Edition nerladdningsbart! :) 31/07 Förstår inte hur vissa resonerar... att det skulle vara bra att Battlefield 3 inte kommer till Steam? Borde inte gamers hålla ihop och värna om valfriheten istället? Om folk vill köpa det via Steam ska de få göra detta. Om folk vill köpa det från Origin... 19/07 Varför allt detta hat mot Steam? Steam fungerar ju klockrent. Och reklam? Var har ni fått det från? Jag har då ingen reklam i min klient. Jag ser Steam endast som en fördel. Har alltid igång Steam (Steam overlayen är riktigt nice i spel) och när det är... 19/07 Lär du ju inte kunna, kommer vara som det var med t.ex. Black Ops, alla filer ligger på skivan men för att kunna installera måste du installera och köra genom Steam, lär vara samma med Origin. 19/07 Ingen klagar på att Blizzards spel inte släpps på Steam. Tror ni Diablo 3 kommer släppas där? Nej. 19/07 Bra steam suger 19/07 Jag varken gillar eller ogillar steam, det är lite mjeh... whatever. Men vad jag ser lite överallt är att man verkar på sätt och vis mäta hur bra ett spel är baserat på hur många spel man säljer inte om det ÄR bra eller dåligt. Så varför inte släppa det... 19/07 Skrämmande att se hur folk älskar basha DRM utav alla dess slag men trots detta älskar man steam som är nåt av det mest inskränkande drm i dagens läge. Inte för att jag är något särskilt fan av origin men att kunna köra sina game utan att ha igång en... 19/07 Snasrast borde väl ändå Origin förenkla allt? Du slipper ha ett extra program som ligger och drar, slipper reklam och annan skit. Köp, insteallera, ta bort om du vill = klar. Du aknske till och med har ett par "rättigheter" till spelet du köpt ^^ OnT:... 19/07 Inte då. :) Har stått på kanten och velat fram och tillbaka om det skulle bli ett köp eller ej, men eftersom det inte blir något Steam-stöd så hoppar jag över detta spel. 19/07
Skicka en rättelse