Det går inte att argumentera emot topplir som Forza, Fable, Gears of War och Halo, säger Microsoft.

Xbox-chefen Dennis Durkin hävdar att det är #Microsoft som kan erbjuda spelarna de allra hetaste förstapartsutvecklade spelen. Som exempel pekar han på Forza, Halo, Gears of War och Kinect Sports.

– Jag ber dig att gå och titta på din data. Jämför man förstapartsprestationerna under denna livscykel [konsolgeneration] så tycker jag att våra förstapartsspel, när det gäller kvalité och antal sålda spel per titel, har varit överlägsen våra konkurrenters. Du kan inte argumentera emot titlar som Forza, som konsekvent kommit ut och sålt flera miljoner enheter. Du kan inte argumentera emot Fable som, återigen, med ett väldigt ihållande tempo kommit ut och sålt två, tre miljoner enheter per gång, säger Xbox-chefen Dennis Durkin.

Han pekar också på nya varumärken, som exempelvis storsäljaren #Kinect Sports som sålt över tre miljoner.

Fastän det är svårt att mäta antalet sålda spel vågar FZ nästan med säkerhet hävda att #Nintendo sålt fler förstapartslir. Spel som #Wii Fit och #Mario Kart Wii har i princip krossat allt, försäljningsmässigt.

Jämför man Metacritic-genomsnitten för Nintendo, Microsoft Game Studios och Sony så är det faktiskt återigen Nintendo som slutar med flaggan i topp – 77 för Nintendo, 75 för MGS och 73 för Sony.

Nu är det garanterat nån som redan svarat på detta, men det fanns en tänkt uppföljare till Freelancer, men de la ner den.. var på väg till 360! 02/09 Tyckte MS glömde nämna ett par exklusiva, det finns ju ganska många (hundra)... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_games_exclusives_%28seventh_generation%29 http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Xbox_360-only_games 20/07 Halo blev tråkigt efter halo 2, gears of war blev man less på direkt, fable 1 är det ända bra spelet i serien, kör inte så mycket bilspel, och man e bra dum om man köper kinect... onödigare pryl får man väll leta efter. 19/07 Uncharted, Heavy Rain, Infamous, God of War, Resistance, Metal Gear solid, Killzone, Wipeout, Ratchet & Clank, Little big planet, Gran tourismo, Socom, Motorstorm, Twisted Metal, Demon souls, Warhawk, Yakuza, MAG. Jepp... PS3 har inte mycket att komma... 19/07 http://witchnextdoor.files.wordpress.com/2011/04/sandbox_boy1.gif (http://witchnextdoor.files.wordpress.com/2011/04/sandbox_boy1.gif) 19/07 Är det bara jag eller ser han ut som Robin Williams? Han kan skämta i alla fall... Vilket jag inte är lika säker på när det gäller Robin... Nu har jag helt tappat fokus. Och det på jobbtid. Hatar svåra, livsavgörande frågor! Om någon hittar mitt eller... 19/07 Jag är inte så bekant med de titlar som nämns, men tycker personligen att Sony har fler och bättre titlar som t ex: Demon Souls Metal gear solid 4 Little big planet Uncharted God of war 3 m.fl Detta säger jag som xbox ägare 19/07 yeeeahh, riiiiiiiight... 18/07 Själv tycker jag att Playstation 3 har mycket starkare titlar än XBox 360. Alan Wake är dock en riktigt bra spel och där vinner Microsoft mycket mark hos mig. Wii är helt ointressant och PC är för mig huvudplatformen som jag alltid prioriterar. 18/07 Halo och Fable uppfattar jag som kraftigt överskattade. Forza är bra, dock. Jag tycker att både Xbox 360 och PS3 har några stycken riktigt bra förstapartstitlar. (Wii också för den delen, men där är det ju en annan kategori spel.) 18/07
Skicka en rättelse