Teknologijätten AMD påstår att nästa Xbox blir kraftfull nog att prestera grafik i klass med Avatar-filmen.

Teknologiföretaget AMD påstår att nästa Xbox blir kraftfull nog att prestera grafik helt i klass med Avatar-filmen. Uppgifterna kommer i senaste numret av officiella Xbox-magasinet, där också stora förbättringar till den artificiella intelligensen och fysiken röjs.

Det är AMD-chefen Neal Robison som kommer med påståendena, och han hävdar också att den förbättrade AI:n kommer få alla personer i en grupp att "agera som individer snarare än en förutsägbar grupp".

AMD vill inte kommentera om de just nu jobbar på nästa Xbox eller ej. Tror du på AMD-chefens löften?

Återstår och se, xbox 360 är snart 6år och crysis 2 ser ju inte så dumt ut. Cpun kommer se ut något i denna stilen 10kärnor med 20trådar i 5ghz 20/07 Jag väljer att lyssna på dig. För oavsett hur man ser på saken känns grafiken i Avatar inte för långt ifrån The Samaritan demot som visades. Men jag vet i princip ingenting om vilken slags hårdvarukraft som krävs för att mest effektivt rendera olika sor... 19/07 Känns väl inte så omöjligt. Riktigt bra nutida datorgrafik känns inte speciellt mycket sämre än Avatar-grafiken, och grafiken är ju verkligen inte det viktigaste i spel, har ju hellre en bra story, bra "skådespelare" m.m än über grafik. Alltså raka mots... 19/07 Tror på det han säger också, sätter de Northern Island gpu och släpper consolen nästa år kommer det troligtvist krossa alla pc's upp till 1080p. 19/07 Realtime raytracing... ja det kräver ju lite kraft det. 19/07 Mycket spännande läsning även det du skrev om man inte kan gämföra rendering med spel som är i realtid. Tycker du ska skriva en fet tråd om vad tex raytracing är och vad du vet om framtidens grafik mm =) Åh! och om du skriver en tråd glöm inte påminna... 19/07 Tog det inte 4 GTX 580 i Quad-SLI för att rendera The Samaritan? 19/07 Nu börjas det. överhypningen av nästa konsollgeneration. *minns dom förrenderande trailersarna om hur det "skulle" se ut* 19/07 En grafikmotor för ett spel och ett renderingsprogram går inte att jämföra. Renderingsprogram saknar hårdvaruaccelerering och drar bara nytta av CPUn när man renderar. Det är inte förens nu på sistone som GPU-rendering börjat titta in i 3D-världen, och... 19/07 Inte omöjligt men när är "nästa xbox" det är det enda jag undrar för nog kommer vi ha denna avatar grafik dem snackar om i framtiden men knappast innan 1-2 år som någon här sade, jag menar kolla tillbaka när vi alla spelade doom det var WOW! nu har vi... 19/07
Skicka en rättelse