För ett par år sedan var Mega Man hetare än någonsin i och med de retroflörtande del 9 och 10. Men den senaste tiden tycks allt ha gått emot den skjutglada robotpojken.

Det går inte bra för Mega Man just nu. Tidigare i våras avslöjade vi att #Mega Man Universe hade lagts ner på grund av, som det så fint heter, "flera orsaker". Aj. Nu berättar Capcom att både #Mega Man Legends 3: Project och #Mega Man Legends 3: Prototype Version, båda till 3DS, har lagts ner. Aj, aj.

– Vi måste tyvärr utannonsera att projekten har avbrutits. Vi kan bara be om ursäkt till alla som har stöttat oss, berättar företaget i en blogg.

Enligt Capcom höll spelen inte måttet på flera plan, vilket avgör om de ska produceras eller ej (varför de i så fall lyckats släppa cirka 589 mediokra Mega Man-titlar förtäljer inte historien).

De menar att varumärket fortfarande är kärt för dem, trots att tre spel lagts ned på kort tid och att besluten inte har något att göra med att seriens skapare, Keiji Inafune, för en tid sedan lämnade företaget efter 23 år.

Skicka en rättelse