"Det är business 101", säger Epic.

Förutsatt att #Gears of War 3-försäljningen inte floppar katastrofalt kan vi redan nu räkna med att serien lever vidare efter trilogin är avslutad, säger #Epics pratkvarn Cliff Bleszinski. Så länge Gears of War 3 säljer bra vore det till och med "dumt att inte göra ett till", tycker han.

– Well, det funkar alltid att ta Peter Jackson-vägen, eller hur? Göra The Hobbit eller nåt sånt där. Jag menar, vi är affärsmänniskor. Gears 1 och 2 sålde drygt sex miljoner exemplar, så om det här spelet kommer ut och, om Gud vill, säljer åtta till tio miljoner så vore det extremt korkat att inte göra ett till. Det är business 101, säger Cliff Bleszinski.

Den stora frågan är snarare vad som passar in i världen och hur trilogin ska följas upp, resonerar han. Hur skulle du vilja att nästa Gears of War-lir efter trean utformas?

Gears of War 3 släpps den 20 september exklusivt för Xbox 360.

Gears of war är ju inte ens bra? Ska bli kul o se vad trean blir förstås, men har inte högt ställda förväntningar, det kan jag säga iaf 21/07 Jag tycker de ska göra en öppen värld som Fallout/Skyrum/Red Dead Redemption etc, men RPG inslag. Inga fler linjära upplevelser i alla fall 20/07 No shit. Precis! Tre spel i en serie under nästan sex år är inte så mycket att bråka om. Problemet är väl att innan Xbox "3" dyker upp lär vi ha haft fem Gears of War-spel, då Microsoft inte verkar ha annat än Halo, Kinect och Gears of War i sin produkt... 20/07 Synd att dom fortsätter på GoW, tyckte aldrig det var vidare roligt. Otroligt imponerad av grafiken första gången jag spelade, men det blev nästan genast under första spelningen enformigt. 20/07 Kan säga EXAKT samma sak som jag sa i förra nyheten om John Carmacks uttalande angående CoD. "Ge folket de dem vill ha" Så länge det säljer så är det dumt att inte göra uppföljare. Aktieägarna och styrelsen vill VERKLIGEN ha fler uppföljare (som betyder... 20/07 oj sry boss 19/07 För att de inte gillar affärsetiken? Det är väl ändå oerhört uppenbart? 19/07 "Det är business 101" - 100% sanning, varför blir ni arga och förvånade 19/07 Blir väl bara en massa dåliga spinoffs, nej tack. Dom borde börja på The Samaritan efter Gow 3. 19/07 Skulle hoppas på att dom väntar med nästa del tills nästa generation konsoller, som förhoppningsvis har lite mer kraft så att dom kan göra en 4-player Co-op kampanj. Hade varit underbart. 19/07
Skicka en rättelse