Playstation-spelare har donerat över 10 miljoner kronor till Japans jordbävningsoffer. Hälften av pengarna kommer från Europa.

Tidigare i år brakade hela helvetet löst i Japan i och med en bastant jordbävning. När saker går åt pipan vill folk hjälpa till och #Sony ville bidra med sin beskärda del genom att be sina gamers om donationer. Tusentals människor bidrog och den totala summan landade på över en miljon pund, eller över tio miljoner svenska kronor. 2,6 miljoner av dessa kom från Nordamerika, 5,4 miljoner från Europa, 0,16 miljoner från Asien utöver Japan och 1,84 miljoner kom från Japan självt.

Pengarna finns redan nu i händerna på diverse organisationer som arbetar för återuppbyggnad, och du som donerat har getts ett antal unika PS3-teman som tack för hjälpen.

Själva bidrog Sony med över 24 miljoner kronor, så nu får vi bara hoppas att pengarna används så effektivt som möjligt till gagn för så många som möjligt.

När folk kommenterar att Microsoft inte donerar ett dugg så måste man ställa det till svars. Bill Gates får sin lön från Microsoft som i sin tur donerar en stor del till välgörenhet. 24/07 . Jadu... Undrar verkligen vad bill Gates gör. Donerar mest i hela världen från sin lön från microsoft. 24/07 Nu handlade vår diskussion om att andra företag förutom Sony enligt vad han trodde inte donerar pengar till olika ändamål så som detta. Då tycker jag det är korrekt att visa att det inte riktigt stämmer för vissa, inget mer med det smarto, får det inte... 24/07 Klart man kan skriva några A4 papper om hur mycket dessa företag har bidragit med pengar. Det är nog ingenting mot vad de har donerat. Sony har säkert också donerat massvis av gånger till andra katastrofer. Nintendo också. Det kommer ta några dagar att... 24/07 Klart man kan skriva några A4 papper om hur mycket dessa företag har bidragit med pengar. Det är nog ingenting mot vad de har donerat. Sony har säkert också donerat massvis av gånger till andra katastrofer. Nintendo också. Det kommer ta några dagar att... 24/07 Okej, jag hade helt fel ^^ Men jag har fortfarande svårt att tro att Activision skänkt några pengar... 24/07 Ja, det är besvärligt att vara en god konsument. Är kläderna man köper gjorda av barnarbetare? Hur ser det ut för de som plockar bananerna vi äter? Uschiamig! 24/07 Du menar exakt samma förhållanden som rapporteras i Apples vackra utopiska butiker där de goda iDevil produkterna skapas? Eller kanske Asus? Nvidia? Amd? PC? Har du någon tekniskt pryl alls stödjer ju detta, alla företag vill tjäna pengar och alla är... 24/07 Det är sant, det är ju givetvis mer eller mindre reklam för att försöka övertyga att dom är så snälla. Men i vissa fall såsom detta så var nog åtminstone Sony tvungen att donera pengar i vilket fall, inte endast för att visa hur "fina" dom är, men om... 23/07 Bra att offren får pengar, varje krona hjälper. Men... ingen ska tro att dessa företag är särskilt hederliga. Människor får lida och ibland dö för att vi ska få våra konsoler och tillbehör så billigt som möjligt. Alla stora företag som Sony, Microsoft... 23/07
Skicka en rättelse