Att den japanska nöjesmaskinen #Sony traditionellt inte prioriterat Europa som marknad torde den fyra månader försenade lanseringen av [[Playstation 3]] här hemma vara det senaste i raden av exempel på. Utspelet, som bottnar i att företaget ger hemmamarknaden och Nordamerika förtur, har den senaste tiden varit föremål för hård kritik från europeiskt håll.

När företagets europeiske VD Jamie MacDonald idag bemöter de upprörda känslorna på GamesIndustry.biz är dock frågan om man inte åsamkar de redan irriterade konsumentrelationerna än större skada:

"- Europeiska spelare har historiskt visat att de inte bryr sig om förseningar eftersom de ändå köper lika många Playstation-konsoler, om inte ännu fler, än vad folk i USA och Japan gör. I Europa verkar det inte som att lanseringen av våra konsoler efter USA och Japan påverkar hur konsumenter känner sig i det långa loppet. Om vi skulle sitta här om fem år så tror jag inte att vi ens skulle tänka på eller märka att Playstation 3 lanserades i Europa fyra till fem månader senare."

?

Vad tycker du? Har MacDonald en poäng i det han säger? Är européer trogna Sony-kunder som tolererar förseningar eller är utspelet i själva verket respektlöst och arrogant? Vad - om något - betyder förseningen för dig och dina kommande planer? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

Nintendo kommer iallafall vara glada över ps3 förseningen, gissa om det kommer säljas en hel del Wii maskiner till jul i europa, nu när dom bara har konkurens av xbox 360 som dom flesta redan skaffat. oj oj oj 10/10 Helt sant... det kan jag däremot hålla med om. Jag tog ditt inlägg som kvot, men det var flera andra innan dig som sade saker som jag egentligen reagerade mer på. :) 08/10 Detta var ett förbannat klumpigt uttalande men kom ihåg orsaken till varför EU inte får några PS3'or detta år: De har inte ens PS3's nog för den japanska marknaden! USA kommer få 400 000 enheter och Japan bara 100 000! Det är ingenting! Det kommer bli... 08/10 Konsolen i sig är regionsfri. Precis som t.ex. Xbox och Xbox 360. Men det är upp till spelmakarna/utgivarna att regionslåsa sina spel bäst de vill och de lär de göra i 9 fall av 10 - historiskt sett. Jag tror inte att det är detta uttalande by it's own... 07/10 HaZe303, Jag vet, Men det blir lite kvällstidnings rubrik över det känns det som, "Europa bryr sig inte om förseningar" visst, det är så han säger, fast det blir ju inte riktigt samma sak om man läser hela intervjun, det stämmer ju tyvärr det han säger... 07/10 Jag bryr mig inte så mycket att PS3 är försenat. Rätt bra att alla konsoler inte kommer samtidigt då är det lättare för plånboken om man vill köpa alla. Tycker det billigare Ps3 paketet är prisvärt frågan är om det finns tillräckligt med bra spel. 07/10 xbox 360 låser sig och mongar, vet av egen erfarenhet med 2 st xbox 360. PS3 struntar i europa, vad gör man då ? jo skaffar Nintendo Wii såklart 07/10 Alltså han har ju i princip rätt, vi i europa är så vana att bli sparkade i ansiktet och mellan benen att vi bara biter ihop och ser/köper-whatever när de väl kommer. Filmer och spel förlorar ju mest på det då vi gärna piratkopierar det som vi annars... 07/10 Har ingenting med kvällstidnings rubriker att göra. Det är journalistik. Tror du Fz.se finns bara för att dem är snälla och vill informera dig om allt i spelväg, det finns konkurens i detta också, så klart man vill ha så många medlemmar som möjligt. Det... 07/10 Haha, vilken liknelse mirlamoooo. :D Nä jag vill inte betala just nu, sluta. Ni har nog ändå inget emot att vänta på betalningen. 07/10
Skicka en rättelse