#Techland fångade många gamers hjärtan när den filmiska första rullen på #Dead Island dök upp. Även brittiska författaren Mark Morris fångades av den odöda kroken och därmed släpps Dead Island: The Book i Storbritannien i september. Mark har själv slipat på en bunt olika skräckromaner, samt en del Doctor Who-böcker.

– Efter att ha hänförts, som resten av världen, av den häpnadsväckande trailern tidigare i år så fångade jag blixtsnabbt möjligheten att skriva den officiella Dead Island-boken. Det är en fyllig, exotiskt värld fylld av genomtänkta karaktärer, häpnadsväckande platser och fullskaligt zombie-kaos. Det som verkligen fick mig sugen på projektet var det faktum att bakom all non-stop action så finns det en komplex story som spänner över flera nivåer. Jag är väldigt uppspelt och känner mig oerhört stolt över att vara del av Dead Island-fenomenet, kommenterar Mark sitt deltagande med.

Storyn i boken följer spelets story lite vagt, men annars verkar han ha fått relativt fria tyglar.

[video=7251]

Undertecknad har sett en mängd zombiefilmer, lirat en drös spel men faktiskt aldrig läst en zombiebok. Onsdagskvällens litteraturreflektion, så att säga.