Om du tycker att Nintendo 3DS hållt ett för högt pris är det bara att frenetiskt gnugga handflatorna mot varandra, för #Nintendo röjer idag att en prissänkning på ungefär 30 procent är att vänta 12 augusti. Detta gäller över hela världen och om du redan köpt en 3DS har du möjlighet att ta del av det nytillkännagivna ambassadörsprogrammet som låter dig ladda ner 10 NES- och 10 GBA-titlar gratis. Detta gäller om du loggar in på Nintendos eShop via konsolen innan 12 augusti.

Ambassadörsprogrammet är uppdelat i två segment – NES och GBA. NES-delen bjuder på sina tio titlar från och med första september, med titlar som #Super Mario Bros., #Donkey Kong Jr., #Balloon Fight, #Ice Climber och #The Legend of Zelda. GBA-spelen ges du däremot tillgång till mot slutet av året, däribland #Yoshi’s Island, #Super Mario Advance 3, #Mario Kart: Super Circuit, #Metroid Fusion, #WarioWare, #Inc.: Minigame Mania och #Mario vs. Donkey Kong.

Anledningen till prissänkningen går närmast att härleda till försäljningen som varit bra mycket lägre än Nintendo förutspått, och i nästa led gissar vi att de vill ha en större marknadsandel innan PS Vita tar sin plats i rampljuset.

Om du är sugen på de 20 spelen och tycker de är värda en tredjedel av priset är det bara att köpa innan 12 augusti. Om du inte är sugen och köpte ny konsol nyligen så skickar vi två (2) mentala axelklappar till dig.

Klapp. Klapp.