Priset kapas med ungefär en tredjedel i augusti. Du som köpt konsolen till fullpris får 20 klassiker som plåster på såren.

Om du tycker att Nintendo 3DS hållt ett för högt pris är det bara att frenetiskt gnugga handflatorna mot varandra, för #Nintendo röjer idag att en prissänkning på ungefär 30 procent är att vänta 12 augusti. Detta gäller över hela världen och om du redan köpt en 3DS har du möjlighet att ta del av det nytillkännagivna ambassadörsprogrammet som låter dig ladda ner 10 NES- och 10 GBA-titlar gratis. Detta gäller om du loggar in på Nintendos eShop via konsolen innan 12 augusti.

Ambassadörsprogrammet är uppdelat i två segment – NES och GBA. NES-delen bjuder på sina tio titlar från och med första september, med titlar som #Super Mario Bros., #Donkey Kong Jr., #Balloon Fight, #Ice Climber och #The Legend of Zelda. GBA-spelen ges du däremot tillgång till mot slutet av året, däribland #Yoshi’s Island, #Super Mario Advance 3, #Mario Kart: Super Circuit, #Metroid Fusion, #WarioWare, #Inc.: Minigame Mania och #Mario vs. Donkey Kong.

Anledningen till prissänkningen går närmast att härleda till försäljningen som varit bra mycket lägre än Nintendo förutspått, och i nästa led gissar vi att de vill ha en större marknadsandel innan PS Vita tar sin plats i rampljuset.

Om du är sugen på de 20 spelen och tycker de är värda en tredjedel av priset är det bara att köpa innan 12 augusti. Om du inte är sugen och köpte ny konsol nyligen så skickar vi två (2) mentala axelklappar till dig.

Klapp. Klapp.

Tack till dahlbäckkrome, Uzza, skewie för detta #nyhetstips!
Tänker köpa en Vita istället för en Ipad. Behändigare format att hålla i när man surfar. Spela på dessa små maskiner tycker jag är som att gå på kalas och äta smörgås. 31/07 Det var på tiden. ... Nu ska det bara släppas några bra spel också. :) EDIT: Ocarina of Time räknas inte. 29/07 Jag har ju typ redan alla roliga NES och GBA-spel, så jag kanske skulle slå till efter prissänkningen. Det här har inte hänt sedan Xbox. Alltså att man sänker priset och ger de tidiga köparna grejor som plåster på såren. Då fick man två spel och en game... 29/07 Wow! Hela 20 spel! Mycket trevlig överraskning :) 28/07 Blir nog att köpa en bara för att köra igenom ocarina of time 3D och majoras mask 3D om det nu ska släppas :) 28/07 Om man ska gå efter vad FZ har skrivit så är det September för nes och gba slutet av året. 28/07 Desperata vet jag inte, det var ju känt sedan innan att maskinen kostade mycket mindre att tillverka än vad dom säljer den för. Det nintendo verka göra är att minska på marginalen så att övergången från DS blir lite lättare. Och då kanske lavinen äntlig... 28/07 Någon som vet när man' kan börja ladda ner? för jag gick in och kollade och hittade inga gratis spel? Något speciellt man måste göra för att "låsa" upp dem? 28/07 Och sen ska dom nog släppa nästa 3ds inom en inte allt för avlägsen framtid :) 28/07 Trevligt att de gör något snällt för oss som glatt pungat ut för konsollen redan. Är väldigt nöjd med min 3DS och Zelda: OoT 3D så att jag får några extra spel framöver är ju bara ren bonus! / LordDaimos 28/07
Skicka en rättelse