Electronic Arts menar på att det var Valve som med hjälp/stjälp av sitt utgivaravtal inte tillät Dragon Age 2 att vara kvar på Steam i och med Legacy-släppet.

Först försvann #Crysis 2 från Steam, och igår försvann #Dragon Age II i ett moln av rök. Vi, bland många andra, spekulerade kring att det var på grund av DLC-paketet Legacy som såldes via spelets ingame-shop. Detta bekräftades idag av David DeMartini på EA, som menar på att Steams utgivaravtal är för restriktivt.

– Från EA:s håll erbjuder vi våra spel och vårt innehåll till alla större nedladdningstjänster vilket inkluderar GameStop, Amazon, Direct2Drive och Steam. Tyvärr har Steam anammat ett antal restriktiva regler för tjänster i spelen vilket begränsar hur utvecklare interagerar med kunder för att sälja nedladdningsbart innehåll. Ingen annan nedladdningstjänst har anammat detta förfarande. Konsekvensen blev att vissa av våra spel har blivit borttagna av Steam. Vi hoppas att vi kan komma fram till ett avtal som låter oss ha kvar våra titlar på Steam, säger DeMartini.

Oklart är exakt hur deras avtal är utformat, men troligtvis är det så att spel inte får sälja nytt innehåll om det inte går via Steam. Hur kommunikationen mellan EA och Valve fortgår håller vi er uppdaterade kring.

Tills dess får du skaffa din Dragon Age II- och Crysis 2-fix från någon annan återförsäljare. Glöm inte att du kan aktivera din Steam-nyckel i Origin, om du nu skulle vilja det.

Samt Origin är sämre. 30/07 Fel spel. Dead Space 2 var det. Poängen kvarstår, Origin är dyrare fortfarande. 30/07 hahahah idioter som tror på detta. riktigt bs, ea gtfo- 30/07 FEL! det kostar 229 på Origin. Get your facts right. 30/07 Problemet med Origin är deras prissättning, spel på Origin kostar fullpris jämfört med Steam. Ta exempelvis Mass Effect 2, över 400 kr på Origin medans på Steam kan du få det för under 200. 29/07 Yes på PC, det har även ett väldigt löjligt system där du inte tjänar mer på att köpa mer poäng, du tjänar mer på att köpa mindre poäng flera gånger. Jag ser mer att ett avtal är ett avtal, jag förstår fortfarande inte varför ME2's DLC sker via deras... 29/07 Så länge folk köper och handlar dom dyra spelen så kan dom inte sänkas i pris. 29/07 Du glömmer skillnaden av värdet av de olika valutorna samt hur enormt grundlönen för en vanlig arbetare skiljer sig i EU-länder och USA. Ta ett butiksbiträde som exempel, en amerikansk lön kan ligga på drygt 7-8 dollar per timme för en myndig person,... 29/07 Nyckeln är att det är nytt DLC sedan förändringarna i avtalen för ett litet tag sedan. Gamla grejor kan fortfarande säljas på gamla sätt. 29/07 Jag tycker att det hela känns lite som att EA försöker smutskasta Steam i fördel för sin egen tjänst. Kanske är jag som inte riktigt slutat tycka illa om EA än, men det är hur jag tycker att det verkar vara. Dragon Age 2 är dock ingen större förlust på... 29/07
Skicka en rättelse