Sneglar som bara den på konkurrenten. Du som köpte spelet innan det gick F2P går inte heller lottlös.

Dota-klonen #Heroes of Newerth är från och med igår F2P, vilket innebär att det är gratis för alla att spela, om än att vissa saker kostar pengar. I HoN:s fall följer de konkurrenten #League of Legends, som i sin tur vart F2P sen dess början och har rönt mycket större framgång rent spelarmässigt. När du skapar dig ett nytt konto, ett såkallat basic-konto, får du tillgång till en roterande hjältepool på 15 hjältar. Du kan sedan använda valutan du får av att lira matcher, eller genom att köpa guldpengar (premiumvalutan), för att temporärt låsa upp fler karaktärer.

När du spelat tillräckligt mycket alternativt köpt tillräckligt med guldpenningar blir du en verifierad medlem varefter du kan spela i "endast verifierade"-matcher, rapportera andra spelare för fulspel, samt att du får fem tokens som kan användas för att nyttja karaktärer som inte är del av den vanliga hjältepoolen.

Det finns två sätt att använda karaktärer som inte är med i standardpoolen. Det första är såkallade game passes, som låser upp alla hjältar under en viss tid. Det andra är tokens, som används om du spelar i ett spelläge där alla hjältar krävs, och du får/väljer en hjälte som du inte har fri tillgång till.

Du som redan köpt spelet har numer ett Legacy-konto, vilket innebär att du alltid har tillgång till alla hjältar utan att betala något samt att du är verifierad. Det är alltså endast du som redan köpt det som kan få tag i ett Legacy-konto. Alla andra får köra det andra racet.

Med senaste uppdateringen kom det två nya hjältar, där den ena – Drunken Brawler är del av hjältepoolen direkt, medan Monkey King endast går att använda om du som spelare betalar för tidig tillgång. Denna "Early Play"-pool kommer gälla alla nya hjältar. Detta kostar ingame-valuta även för Legacy-medlemmar tills de nya hjältarna blir del av vanliga poolen.

För intresserade rekommenderas att läsa igenom HoN:s vanliga frågor och svar, och du som vill prova spelet kommer lätt åt kontoskapandet via denna länk.

Det finns en funktion i HoN så att du kan ställa in hur bra spelare du vill möta. om du kollar så har du ett viss summa somär uträknad på W/L och K/D/A kommer inte ihåg vad den heter men finns också i dota och heter då "rs" sen när du ska på matchmake... 01/08 Jag kan se skillnad på Creep och Champion ofta. HoN är fyllt av gigantiska mängder effekter vilket gör det extremt svårt att hålla reda på saker. LoL är mer förlåtligt mot nya spelare medans HoN grindar ner folk till pulver och snortar upp dem som en... 01/08 Mjaa,, Det är ju inte samma upplägg som i HoN så gameplaymässigt så kan man inte säga att det ena är bättre än det andra. Det är olika förutsättningar helt enkelt. Men designmässigt? Där har ju HoN en mkt bättre klient, modmöjligheter, mkt mer inställni... 01/08 Menar det. 30-40% av spelet är säkert helt influerat av communityt. Aldrig stött på det tidigare i ett företag. Jag stödjer dom till 100% med det här F2P. Dom gillar inte modellen själv men S2 tycker sig behöva gå den här vägen för att HoN ska finnas... 01/08 Inte bara det, tycker LoL är det bättre designade spelet också. :P 01/08 Håller med där, verkligen. S2 kanske inte är bäst på att fixa alla problem, men dom är ett nytt företag med ungt folk, inte lätt då. Sen ser dom till att belöna oss rejält för att vi står ut när det blir en del struligheter. Hur många företag gör det? 01/08 ÅÅhh vad jag hatar folk som bashar hårt på S2, är ju bland de bästa spelföretaget som finns just nu. Vissa ändringar kunde dom ha struntat i, tex coins, Men jag förstår varför dom har gjort det (dom är trots allt ett företag). Skulle önska att S2 tog... 01/08 Det är fan samma skit i LoL. Skaffa lite hård hud och lär dig spelet så kanske folk slutar whina för att du suger. Finns ignore och mute om du är gjord av socker :) 31/07 Föredrar LoL, slipper communityt som är samma hål som DOTA. 31/07 Hur många spel kopierar inte varandra egentligen? ;p 31/07
Skicka en rättelse