Utvecklarna hade inte väntat sig att åsikterna kring den kontroversiella uppföljaren skulle vara så delade. Men hellre ökänd än okänd, tycks vara mottot.

#Bioware erkänner nu att de blev förvånade över de minst sagt spridda åsikterna kring #Dragon Age II:s eventuella förträfflighet. Samtidigt säger de att det är "svårt att göra alla nöjda", och de föredrar starka och högljudda åsikter över att spelarna faktiskt inte bryr sig alls.

– Om det är något som är överraskande så är det hur pass polariserade en del av reaktionerna [på Dragon Age II] varit. Det finns mycket kärlek för Dragon Age bland våra fans, och den kärleken kan översättas till passion. Enligt min åsikt är det bättre än apati, även om det tvingar dig att filtrera ut extremerna. Men kritiken bör inte avvisas som enkel nostalgi. Det var fans som kände sig besvikna... och det finns en känsla [i vårt team] att vi vill förbättra från det underlag vi skapat, säger spelets lead writer David Gaider.

– Men samtidigt kan inte Dragon Age vara allt för alla, så vi måste helt enkelt välja en inriktning och göra det till en så bra upplevelse vi bara kan.

Inriktningen Bioware valde med Dragon Age II har både hyllats och kritiserats. Vad tyckte du?

tror jag laddade ner demo på steam, och kontrollerna fungerade itne ..ragequittade, och sen har jag glömt bort det här spelet.. 08/08 . 07/08 Måste säga att jag blev enormt besviken. Efter att ha lagt ned 100 timmar + på 1:an och inte kunnat slita mig från handlingen och spelet så släpper de en tvåa där jag får tvinga mig varje gång jag skall sätta mig framför datorn. Har inte kommit igenom... 07/08 Det som var kasst i DA Origins var mycket bättre i DAII. Inte för att det var mycket som kasst.Tyvärr var det som var bra i Origins sämre i DAII och det var mycket som var bra. Som helhet var DAII en sämre upplevelse än Origins enligt mig iaf. 04/08 Jag höll på att bli galen på att man bara fick se samma område hela jävla tiden. Sen jag klara spelat för några månade sen har jag inte rört det igen. 03/08 Ett förbättrat stridssystem (hade de bara gjort striderna svårare så), men storyn var inget som fångade och för mycket återanvänding av samma miljöer, tyckte själv också att den grafiska biten i 1an kändes mer mörk och mer lockande av sig, blev trött... 03/08 Jag förstår inte hur folk kan gnälla på storyn i DA2 men älska DA: O. DA: O hade nog den billigaste tråkigaste standardstoryn någonsin, redan från första början fick man se slutbossen och hela spelet blev en enda lång kö för att få chansen å döda den... 03/08 Storyn var det väl inget större fel på, den funkade. Nackdelen med Dragon Age 2 var ju helt enkelt att storyn och gameplay var 2 helt olika spel, dom hängde inte ihop. 03/08 Jag måste vara ganska ensam om att ha spelat igenom tvåan men inte ettan... Jag störde mig något offantligt på "övervärlden" i ettan. Att man bara kunde gå ått ett visst håll, laddningstiderna var hemska och valen man kunde göra kändes extremt styrda.... 03/08 fördummat och lika schimpansanpassat som Mass effect 2... skräp.. 03/08
Skicka en rättelse