Igår kunde vi meddela att #2K Games inom kort skulle tillkännage #Borderlands 2, och nu har så skett. Släppet av #Gearbox Softwares nästa kooperativa actionpangare är att vänta under Take Twos räkenskapsår 2012, vilket betyder premiär mellan april 2012 och mars 2013. Spelet utvecklas till Windows, PS3 och Xbox 360.

I presentationen utlovas mer av allt, vilket inbegriper nya karaktärer, förmågor, miljöer, fiender, vapen och utrustning. Detta ska sedan införlivas i en "ambitiös" story, där du får stifta bekantskap med delar av Pandora som du aldrig sett förut.

Nästa utgåva av spelblaskan Game Informer pryds av just Borderlands 2, och det går att utläsa att fiender är smartare, att ett smidigare uppdragssystem implementerats, samt att de nya områdena ska vara väsentligt mer varierade.

Spelet visas på Gamescom-mässan som slår upp portarna i Köln om två veckor och vi hoppas att vår man på plats får med sig matnyttig information därifrån. Alternativt kan du plocka upp septembernumret av PC Gamer (i butik kring den 6 september), som innehåller sex sidor om spelet.