EA och Dice menar på att tjänsten begränsar deras förmåga att ta hand om sina spelare.

I slutet av juli försvann #Dragon Age 2 från Steam, och då #EA:s och #Dice kommande stortitel #Battlefield 3 inte listat Steam som återförsäljare i någon form har det lutat åt en fortsättning på "striden". Nu bekräftar officiella Battlefield-twittern att spelet inte släpps via Steam och anledningen är samma missnöje kring Steams användaravtal som tidigare.

– BF3 kommer inte vara tillgängligt på Steam eftersom tjänsten begränsar vår förmåga att direkt stötta spelarna, meddelar twittern.

Inget Battlefield 3 i din Steam-spellista helt enkelt. Hur känns det?

Vad menar du? 12/08 "– BF3 kommer inte vara tillgängligt på Steam eftersom tjänsten begränsar vår förmåga att direkt stötta spelarna, meddelar twittern." Hahahaha tror det blivit nåt fel i översättningen! Det ska ska väl egentligen stå: "– BF3 kommer inte vara tillgängligt... 09/08 Bra skrivet, jag delar dina åsikter kring detta. Det är tråkigt att missa spel man vet är roliga, men som sagt, det är bara ett spel. Det är inte hela världen. Jag har många gånger avstått från att köpa spel eftersom jag vet att det skulle sluka för myc... 09/08 Alla älskar Valve, alla hatar EA. Dock kör de i nuläget samma stuk, valve själva gör bara hattar och det är andra som verkar utveckla spel åt dem, portal, l4d osv var ju inte deras egna spel egentligen. 09/08 Just sådant här är problemet. 09/08 who cares? jag ser inget negativt med detta 09/08 Det handlar kort och gott om principen. Jag har sett mina spel komma och gå med EA downloader / EA link. Ja de är tillbaka i Origin nu. Jag har personliga problem med att lita på EA. Bara något så enkelt som att de specificerar gör mig 100% misstänksam.... 09/08 du sket i den delen av min post där ea klargjorde sin text. Sen förstår jag inte hur du kan tycka den formuleringen ea har är så illa även om de ej gått ut och förtydligat. Steam ger sig ju fan rätten att stänga av ditt konto utan anledning och precis... 08/08 Detta är en stor skillnad till vad EA har i sitt avtal. Och något jag inte hade reagerat på om EA formulerat sig så. Här säger man nämligen att Valve har rätt att banna dig för många saker medan EA säger klart och tydligt för inaktivitet även om så inte... 08/08 Där har du en källa. http://www.platformnation.com/2011/07/17/eas-origin-may-delete-your-games-after-inactivity/ Får väl specificera mig, steam har i sitt att de förbehåller sig rätten att alltid kunna ta bort dina spel. "13. TERM AND TERMINATION Either... 08/08
Skicka en rättelse