Nordkoreanska diktatorn Kim Jong-il påstås ha dragit in minst 40 miljoner på två år – förnekar allt.

Ansedda dagstidningen The New York Times skriver att den nordkoreanska diktatorn Kim Jong-il tjänat minst 40 miljoner kronor på att sälja virtuellt guld. Han ska ha beordrat ett gäng hackers i norra Kina att bryta sig in på servrarna för sydkoreanska onlinerollspel som #Lineage och #Dungeons and Fighter för att tillåta "obemannade" datorer att stå på och spela dygnet runt.

Guldet ska därefter ha sålts för riktiga pengar via olika tredjepartssajter. Det här ska ha pågått under två års tid. Skandalen utreds just nu av polisen i Seoul, som har arresterat fyra sydkoreaner och en korean-kines för att ha organiserat en "hacking-grupp om 30 unga spelexperter". Hackarna ifråga sägs också ha band till organisationen Office 39, som misstänks skaffa fram pengar åt den nordkoreanska regimen via drogförsäljning, falskmyntning och vapenförsäljning.

Nordkorea förnekar allt och kallar det hela för en konspiration från Sydkoreas håll.

Det här är inte socialism. Socialismen bör ge arbetaren makt, här har bara ledningen makt. Klart det inte styrts av en död person men officiellt så räknas en död person som ledare. Jo, socialismen ska göra att arbetarklassen, de historiskt förtryckta... 22/08 Snack, Nordkorea styrs inte alls av en död person, man har däremot valt att ha Sung som symboliskt statsöverhuvud. Hellre Sung som trots allt betytt något än "vår" egen Knugen. Det är klart att inte alla trivs i Nordkorea, socialismen är inte bra för... 22/08 Man brukar inte fly utan anledning. Bara det faktum att nordkoreaner är kortare än sydkoreaner tyder på att folket inte får så mycket mat de behöver. Arbetslöshet? Jag tror de flesta hellre har det än hamnar i arbetsläger a la GULAG. Om du är socialist... 20/08 Med tanke på att det bor 24 miljoner i ett såpass litet land och att det knappt finns någon som helst import eller export, på grund av alla dessa sanktioner, så kan det vara så. Men hela det är troligtvis ett påhitt från "The New York Times" sida. Nyhet... 11/08 Troll kan du vara själv, men det är väl ett faktum att Kina som socialiststat följe med Mao ner i graven? I dagsläget är Kina ett av dom största kapitalistiska staterna, personkulten runt Mao må vara kvar, men den är mer kulturell än politisk nu för tid... 11/08 Diskutera utan att kalla varandra vid okvädesnamn. 11/08 Motsvarande 40 miljoner kronor....Måste väl vara NordKoreas absolut största exportinkomst? 11/08 nordkorea har iaf snyggare brudar än sydkorea. Det är allt som betyder något. ;) 11/08 Folk får betalt för ju saftigare historier de kan komma med. Det finns folk som sticker till Nordkorea från Sydkorea också, och det finns amerikaner som flytt dit. En bor fortfarande kvar. De som flyttar är ändå inte representativa för länderna som helh... 11/08 Källkritik. Allt som står i tidningarna är inte sant, speciellt inte när det gäller Nordkorea, Libyen, Syrien etc. . Genomsnittsmedborgaren lever i en informationsbubbla. 11/08
Skicka en rättelse