Trots de relativt höga priserna på [[Xbox 360]] tjänar #Microsoft inga pengar på att sälja konsolen, snarare tvärtom. Finansåret 2005 gick företagets speldivision back närmare 500 miljoner dollar netto och siffran mer än fördubblades för samma period 2006, närmare bestämt 1.26 miljarder dollar. Kevin Turner är dock inte orolig utan berättar lugnt för Next Generation att det ingår i deras långsikta plan och informerar läsare om att det tog åtta till nio år innan Windows gick med vinst.

This is a company committed to invest for the long term. We would like to make money quickly. But that's not what changes the world. That's not what innovation allows you to do. Regardless of what you look at, it takes a lot of years. This is a company that is committed to sticking to things that we believe in. Certainly, this is a space we believe in.

jo nintendo har för en gång skull gjort något nyskapande med sina vifta med armar handkontroller, annat va det förr när dom flesta andra konsoler gick över till spel på cd, då körde nintendo på med cartridge. kul att nintendo vågar göra nåt unikt. det... 11/10 Det här är nog det vettigaste jag hört om konsoler sen snacket om "next-gen" började... 11/10 Trots att PS3 är så dyr som den är kommer Sony gå grymt mycket i förlust på varje såld enhet. Tänk t.ex. på BlueRay-läsaren vars komponenter är svindyra idag, läsare kostar mycket mer separata än PS3:an kostar. Spelen kommer inte att bli billigare, snar... 10/10 jo.. det är rena rånet med priserna på konsol spel.. eftersom ps3 är så dyr då kanske spelen inte blir så extremt dyra ? men konsol spel har alltid vart dyrt, så den trenden lär nog aldrig brytas.... 10/10 Microsoft tar ju avgift på alla Xbox360 spel, precis som Sony tar på Playstation spel osv. Det är där pengarna ligger, Microsoft säljer konsollerna "billigt" så att många har dem, det lockar fler spelutvecklare, som sen säljer många spel. Tadaa vi har... 10/10 för mig känns det också som om xbox och xbox360 är låtsas konsoler, tröttnade på båda xbox och xbox360 rätt så fort, för min del så har man haft mer kul med nintendo och sonys konsoler. och jo det finns nog med folk i världen för att 3 konsoler kan må... 10/10 Bara jag som faktiskt tror att det finns en marknad för alla 3 aktörer? 10/10 Det roliga är att en del ibland snackar omatt Nintendo kommer gå under för de säljer sämre fast det i själva verket är de som tjänar mest pengar. Det är inte Nintendo som är desperata, det är Sony och MS som har mest att förlora om deras konsoller skull... 10/10 Nej, din teori stämmer inte. 10/10 lol 10/10
Skicka en rättelse