Försäljningen av extra innehåll kan vara orsaken till att fler Electronic Arts-titlar försvinner från Steam.

De senaste månaderna har en rad #Electronic Arts-titlar försvunnit från Steam, den marknadsledande plattformen för digital spelförsäljning. Så sent som i söndags blev det bekräftat att #Battlefield 3 inte kommer att säljas på Steam, vilket gjorde många medlemmar besvikna.

Ingen av parterna har velat gå in på detaljerna, EA har bara sagt att de inte kunnat gå med på kraven #Valve har ställt. Shams Jorjani, producent på svenska #Paradox Interactive, tror sig veta varför.

– EA vill kunna sälja innehåll till sina spel direkt via sitt spel - och därigenom kringå Steams cut - det är självklart mer än så - autoupdates och så vidare. Men det viktiga är att de vill sälja DLC direkt. Dock kräver Steam att alla spel som säljs via Steam också säljer DLC/Microcontent via Steam.

Att Steam förlorar stora partners tror Jorjani gynnar mindre aktörer såsom Paradox och Gamersgate.

– [Det] är toppen för små aktörer vilka är de enda som är innovativa i branschen idag. De stora aktörerna fokuserar antingen på AAA-titlar eller motionbased/casualspel vilket polariserar spelbranschen helt och de går miste om en jättemöjlighet i mittensegmentet där vi ser pärlor som: Minecraft, Magicka, Terraria, Frozen Synapse. De missar helt den här fantastiska indie/pc-renässansen som pågår mitt framför näsan på dem och som genererar massor med pengar.

Precis som prissättningen och hela den här 1€=1$-grejen hatarna gillar att dra upp. 10/08 Jag tror de kommer förlikas någon gång längre fram då de inser att deras dragkamp faktiskt gör att de förlorar pengar. 10/08 Steam har ingen drm å tala om , däremot kan vissa spel ha det återigen uvecklaren som bestämmer det inte steam. 10/08 Mm, det värsta med steam är deras DRM helt klart. Samtidigt deras library att ha alla spel på samma ställe, förmågan att kunna tanka ner spelen hur många gånger som helst och dera REA-priser gör det till en riktig bra tjänst. Ifall de skulle lätta lite... 10/08 Konkurrens är alltid bra, Steams största nackdel är att man måste ha skiten 24/7 för att få spela spelen samt att man saknar alla former av rättigheter för spelen. Aldrig att jag skulle låta ett företag få rätten att när som helst, oavsett anledning,... 10/08 Föredrar att patcha mina spel via Steam, startar datorn när jag vaknar, steam loggar in automatiskt och börjar patcha automatiskt medans jag ordnar med frukost samt andra dagliga sysslor istället för att sätta mig vid burken och göra allt manuellt. När... 10/08 Vad exakt är det du vill få sagt? Att vi ska bara finna oss i allt och sluta bry oss? Om dessa företag är på något sätt intresserade av att fortsätta tjäna pengar så borde de också lyssna på deras kunder. 09/08 Varför ser EA Games skylt ut som en gravsten......... 09/08 Sluta sälj dlc's. Win win. 09/08 Det är så roligt att läsa kommentarerna till just dessa rubrikerna. Ni säger att företagen är giriga och inte tänker på spelarna och allt vad det nu är. Ni har aldrig haft ett jobb antar jag, eller det hoppas jag åtminstone. Är det så att ni har eller... 09/08
Skicka en rättelse