Anonyma källor menar att Team Bondi är illa ute och på väg att bli uppköpta.

I fredags cirkulerade ett rykte om att den omdiskuterade australienska utvecklaren #Team Bondi är i en svår ekonomisk situation, nära konkurs, och att de är på väg att bli uppköpta. Idag har branschsajten Develop fått in nya anonyma uppgifter som bekräftar uppgifterna.

Alla tillgångar, förutom L.A. Noire-varumärket som ägs av #Rockstar, ska ha köpts upp av Kennedy Miller Mitchell, ett produktionsbolag som agerar inom såväl film som spel. De anställda, inklusive den omdebatterade bossen Brendan McNamara, ska ha erbjudits anställning hos KMM eller få ett avgångsvederlag. Uppgifterna går isär om även systerbolaget Depth Analysis, vilka tog fram tekniken bakom de fantastiska ansiktsanimationerna, påverkas. Vissa menar att de knappt gått plus medan Develop skriver att de inte påverkas av det som sker.

Team Bondi har valt att inte kommentera uppgifterna.

Du ser inget mönster och har inte gjort några nya insikter uppenbarligen. Och det lär inte finnas statistik ännu för precis släppta titlar. Dom exemplar som säljs till PC säljs ju, men det är massa kostnader förknippat med varje plattform det släpps på... 12/08 http://www.imlikethis.com/677rl.gif (http://www.imlikethis.com/677rl.gif) 11/08 Men vi snackade inte black ops eller shift 2 här, vi snackade om LA Noire. Det är ett faktum att de hade gått bättre för dem om de sålt till pc också. 11/08 Jodå¨, jag kan läsa: Från update för 2010 läste jag följande. "It's not surprising then to see that the PC version of Black Ops is estimated to have only made up only 6% of the total sales for the game in the UK for example, while the XBox 360 version... 10/08 Ja, men troligtvis inte mer pengar per arbetad manmånad än för konsolversionen. Dvs, om dom lyckades köra företaget i botten på de pengar de fick för konsollversionen så skulle en pc-version inte gjort stor skillnad, den extra arbetskraften skulle ätit... 10/08 Självklart hade utvecklaren fått mer pengar om dem gjort pc versionen. Det var vad jag utgick ifrån. Efter att inte ha spelat L.A noir på konsol, utan endast ha hört att det skall komma till pc. För övrigt tycker jag att TakeTwo/Rockstar är usla, totalt... 10/08 Det är utvecklaren(Team Bondi) som ligger pyrt till inte utgivaren(TakeTwo/Rockstar). Pc-port är på väg men den görs INTE av Team Bondi. Om samarbete såg ut så som den här typen av samarbeten vanligtvis gör i spelbranschen, så stod TakeTwo för finansier... 10/08 gillar din statistik, du har dock verkligen ingen koll. Lite realitycheck kanske vore på sin plats: Vad du skriver stämmer inte alls, Självklart hade 10% (läs snarare 30-40%) ökad försäljning varit hur bra som helst för utgivarna och de hade mest trolig... 10/08 Liten realitycheck vore kanske på sin plats: 1. Utgivarna är inga idioter! 2. 90% säljs till konsoll. Utav de 10% som säljs till PC är för varje sålt spel 10 som downloadas på torrents. http://www.tweakguides.com/Piracy_4.html Så jag undrar om 10% ökad... 10/08 L.A Noire överskattat?? 10/08
Skicka en rättelse