En hatt, mitt Half-Life 2 för en hatt!

Det var länge sedan Steam bara var en digital spelbutik och den senaste funktionen Valve betatestar för tillfället kan komma att bli riktigt intressant. Med Steam Trading kan du nämligen byta föremål med andra spelare, såväl som de omdiskuterade hattarna i #Team Fortress 2 som spelgåvor du ännu inte utnyttjat.

Initialt är det också bara Valves stilistiska lagpangare som stödjer byteshandeln, vilken kan initieras med andra spelare via gruppchatten. Säg att du har ett sällsynt föremål, som du antingen hittat eller skapat själv, och har en extra kopia av #Portal 2. Förhandlingarna kan börja. Värt att understryka är att det bara är så kallade "gifts" som ännu lagts till i din spelsamling som går att byta bort och att systemet än så länge är i betafasen.

När kommer man kunna avregistrera/sälja/byta hela spel? Det är den viktigaste frågan för mig. Alla som sett South Park vet hur viktigt det är. 11/08 Återstår att se hur det blir. Men det låter bra än så länge, förutsatt att det inte exploateras. Tycker det har funnits behov utav detta sedan länge. Som tidigare nämnt vid köp av storpack etc. 10/08 Posta snabbsvar: Fyll i ditt meddelande här och klicka på knappen "Snabbsvar" till höger. För att komma till det vanliga svarsformuläret, klicka istället på knappen "Svara" nedan. OBS: När du svarar hamnar ditt inlägg alltid sist i tråden. 10/08 Riktigt intressant trodde inte att TF2 skulle växa sig så här stort. 10/08 Jag förstår att de inte vill lägga in en funktion för att byta alla spel man haft, då skulle de förlora en massa inkomster. Men jag har en gäng spel som jag köpt, bara för att upptäcka att de inte var så roliga alls, dessa borde man kunna byta/ge/sälja.... 10/08 seriöst ett spel för ett föremål ... 10/08 Intressant koncept. 10/08 Det här med att man köper rätten att spela är orsaken till varför man bör stöjda tjänster som Indiespelare som säljer DRM-fritt och GOG.com. :) 10/08 Som spelutvecklare så kan jag säga att trading av spel från din spel lista skulle betyda döden för många spelbolag, det är nämligen inte bara de stora bolagen som skulle drabbas utan även (speciellt?) indie företagen som redan har det svårt nog att kunn... 10/08 Visst kan man det, men det är Valve som sätter reglerna för sina produkter, så logiskt sätt så skulle man ändå inte kunnat köpa och sälja med spel. Dock så köper man inte spelet på Valve utan rätten att spela det. 10/08
Skicka en rättelse