Utgivaren stänger ner tre studios och cirka 200 anställda får gå, bossen Brian Farell säger att företaget skiftar fokus.

För några månader sedan slog sig THQ-chefen Brian Farrell för bröstet och sa "nu är vi en av de stora". Nu säger de upp över 200 anställda vilket bland annat påverkar MTV vs ATX-serien och De Blob-utvecklarna som får stänga ner. Detta efter att tidigare bommat igen dörrarna på #Homefront-utvecklarna #Kaos Studios.

I det officiella uttalandet skriver THQ att de i och med detta ska satsa mindre på barnspel och filmlicensbaserade titlar. De ska istället fokusera på deras fem interna studios #THQ Montreal (jobbar på nytt IP), #Volition (#Saints Row: The Third och #Insane), #Relic Entertainment (#Warhammer 40,000: Space Marine), #Vigil Games (#Darksiders 2 och #Warhammer 40,000: Dark Millenium Online) samt #THQ San Diego (#WWE All Stars.

– Med den är ompositioneringen smalnar vårt fous på egenägda kvalitetsvarumärken med bred målgrupp och som kan släppas till multipla plattformar, skriver Brian Farell i uttalandet.

Fyfan, hur kan man vela spela sådant skräp? Jag gillar att prova på det mesta, men när jag inte hört talas om WWE så sökte jag snabbt på nätet, den första bilden sa nog. Bara i USA sådan dynga går hem. 11/08 Vad sägs om ett nytt Company of Heroes... det kommer sälja bra! :) 10/08 Klart det gör. Det är en superpopulär serie borta i staterna. 10/08 Han var för stöddig när han sa att "vi är en av de största" Homefront floppade totalt (missförstå mig inte, det var ett helt ok spel) och den studion stängdes ned 2 månader efter release? gj thq 10/08 Mindre barnspel och filmlicensbaserade titlar - fine. Men "...bred målgrupp och som kan släppas till multipla plattformar" låter ju inte överdrivet bra det heller, otroliga mängder halvtaskiga portningar att vänta m.a.o. Ge mig ett (riktigt - PC-exklusi... 10/08 PS. THQ Montreal sköter support och DLC för Homefront, samt utvecklande av Homefront 2, sen så har några från Kaos flyttat till den studion också. Ds 10/08 Seså, se nu till att Relic får göra ett nytt Homeworld så blir vi alla glada! 10/08 Undras om den där kostymnissen någonsin ens spelat ett spel? THQ och DoW serien måste ju finnas kvar och sälja rätt bra. CoH ? Vad 17 händer? Varför kommer inget nytt? Det liret sålde ju bra. 10/08 De kommer antagligen inte göra homefront 3. De sa vid ett tillfälle att de inte tjänade tillräkligt med pengar på de två andra. Så de satsar antagligen mer på 40k 10/08 Wtb titan quest uppföljare 10/08
Skicka en rättelse