Spelströmningstjänsten #Onlive är på väg att lanseras i Europa. Den omsusade tekniken sjösätts i Storbritannien den 22 september, och det lutar åt lansering i flera länder (dock oklart vilka) på denna sida Atlanten under hösten, skriver Eurogamer. Vid premiären kommer fler än 100 titlar vara tillgängliga.

Onlive är en betaltjänst som låter användaren spela på pc, Mac, Android-plattor och Ipad, och det enda egentliga kravet är en fast uppkoppling. Prestandakraven hålls nere genom att beräkningarna sköts av Onlives servrar, som sedan skickar en videoström till din dator eller surfplatta. Det gör att du kan lira spel som #Homefront, #Duke Nukem Forever och #Assassin's Creed: Brotherhood med förhållandevis klen dator.

Förutom kostnaden för spelen får spelaren betala i form av den tid det tar att skicka data mellan Onlive och den lokala maskinen. När tjänsten lanserades i USA fick den ett ändå ganska varmt mottagande, och den kan göra mer prestandakrävande titlar tillgängliga för en publik som annars saknar spelkonsoler eller datorer med tillräcklig prestanda för att spela dem. Någon direkt konkurrent till stationära spelmaskiner torde den däremot inte vara.