Brittisk premiär för molnspeltjänsten nästa månad, fler Europeiska länder på gång under hösten.

Spelströmningstjänsten #Onlive är på väg att lanseras i Europa. Den omsusade tekniken sjösätts i Storbritannien den 22 september, och det lutar åt lansering i flera länder (dock oklart vilka) på denna sida Atlanten under hösten, skriver Eurogamer. Vid premiären kommer fler än 100 titlar vara tillgängliga.

Onlive är en betaltjänst som låter användaren spela på pc, Mac, Android-plattor och Ipad, och det enda egentliga kravet är en fast uppkoppling. Prestandakraven hålls nere genom att beräkningarna sköts av Onlives servrar, som sedan skickar en videoström till din dator eller surfplatta. Det gör att du kan lira spel som #Homefront, #Duke Nukem Forever och #Assassin's Creed: Brotherhood med förhållandevis klen dator.

Förutom kostnaden för spelen får spelaren betala i form av den tid det tar att skicka data mellan Onlive och den lokala maskinen. När tjänsten lanserades i USA fick den ett ändå ganska varmt mottagande, och den kan göra mer prestandakrävande titlar tillgängliga för en publik som annars saknar spelkonsoler eller datorer med tillräcklig prestanda för att spela dem. Någon direkt konkurrent till stationära spelmaskiner torde den däremot inte vara.

Fanboys ska ju förstöra alla nyheter, speciellt de som gråter blod över att just deras plattform ofta kallas "döende" och där storspelen lockar mammor 40+ (Farmwille) eller kinesiska straffångar som ska farma guld *suck* Har du någonsin hört talas om... 12/08 Precis, det handlar inte om att konsol som format är underlägset en pc utan att kontrollen är det. Spel som UT och Quake skulle vara i stort sett ospelbara med handkontroll eftersom de kräver snabbhet och där ligger helt enkelt gamepads i lä. När det... 12/08 Inga av de stora tävlingsspelen släpps till konsol. Spel såsom Starcraft eller Quake. Du får gärna motbevisa mig med att ange någon som lyckats ens vara bland de 1% bästa i Quake med handkontroll, eller Starcraft eller Counter-strike också för den delen... 12/08 Nej precis, men jag tror mitt citerande hamnade lite snett för att vara ärlig :). Onlive är en god tanke, men tror inte att den kommer göra min spelupplevelse bättre. Jag är synisk, jag tror inte vi kan få bästa tänkbara grafik, konfigurerarbara kontrol... 12/08 Det gör han ju inte, det han menar är att dessa (och jag anser mig själva tillhöra denna grupp) kanske inte vill spela spelen med försämrad grafik, för det är vad det handlar om här. För att jämföra med musik så är detta som att ta en låt som är inspela... 12/08 Varför smutskasta old school gamers, 90% av alla spel som släppts i dags dato är ren crap, för en old school gamer alltså.... : ) dvs bland annat för mig ;\ 11/08 Jag berättade bara så som det var, en fakta dvs. Men du får fan tycka hur du än vill och så kan du ju sluta skriva så nedlåtande och knuffa någon utanför och säga somliga "oldschool" gamers. Oldschool gamers kanske inte tycker om att sitta o spela sina... 11/08 i smell a pc fanboy with brown underwear,,det släpps nästan i stort sett samma spel till xbox360 och plastation3 som det gör till PC numera, så det du säger är ju som att säga att PC`n endast har casualspel,.. alla dom stora tex fps titlarna kommer ju... 11/08 Upplösningen och detaljerna är för låga annars hade det varit bra, men blir väl bättre sen, kanske blir det bättre om vi får lite loka servrar i Europa. Men visst funkar det bra, riktigt bra, spelet startar nästan direkt och vill man bara testa lite oli... 11/08 Gå på deras sida och ladda ner deras klient. Du kan spela det men servarna just nu är väl i USA så fördröjningen är nog inte den bästa. De har trial på nästan alla spel de har där t.ex FEAR 3, Alpha Protocol och tom första Deus Ex (och Deus Ex HR på väg... 11/08
Skicka en rättelse