Electronic Arts nya digitala plattform ett måste för onlinesoldater.

I helgen blev det bekräftat att #Battlefield 3 inte kommer att säljas via Steam, den ledande digitala distributionsplattformen, vilket gjorde många medlemmar besvikna. Nu står det också klart att Origin, #Electronic Arts egna motsvarighet, kommer att krävas för att köra spelet.

Uppgifterna kommer från community manager Daniel Matros och det många säkert undrar är vad det innebär i praktiken. Fansajten Battlefield 3 Blog rapporterar att klienten krävde en del cpu-kraft under det alpha-test som nyligen hölls och att den använde cirka 50 MB internminne. Å andra sidan kräver Steam också sina datorresurser.

Vi ska försöka få fler detaljer eller en kommentar från #Dice eller EA under dagen.

Tack till gurkoz för detta #nyhetstips!
Lycka till med att spela BF3 med 512 MB RAM. 15/08 dom kunde kodat skiten i assembler, så det inte tagit mer än 512kb minne.. 15/08 Du får nog räkna med lite mer än 50. Origin ligger närmare 70-80 i minnesanvändning. 15/08 Så folk gnäller mest för att man hellre vill att ett program startar ett annat än ett annat program som startar det? Vore ju bättre ifall man skippade sådana där saker öht och gör som på den gamla goda tiden och hade antingen en genväg på skrivbordet,... 15/08 Vad många är oroliga för är att den här trenden kommer sprida sig till andra utgivare och om varje utgivare skulle kräva en egen klient kommer det bli en del klienter som inte bara tar cpu kraft utan också kan vara en väg in i den egna datorn. Andra har... 14/08 Nej jag kan helt enkelt inte acceptera att installera ett program på min burk för den kan överbelastas med ett till program. Det är ju trots allt 50mb minne och jag har ju bara 512. För övrigt så tänker jag aldrig köpa ett spel mer som endast kommer i... 14/08 Deal-breaker för mig. Hoppas folk förstår att man inte borde behöva Origin för att spela BF3, det är ett sätt att skaffa användare till en platform som säljer spel, inget annat. 14/08 ;) 13/08 Som redan nämnts ett par gånger så var Steam inte heller helt problemfritt (minns än idag vilka stora problem de hade mer Half Life 2 som ju var det första spelet att använda sig av Steam aktivering) och jag tror som jag skrivit innan att EA mycket väl... 13/08 Visst att man kan köpa spelet från Origin bara bla bla bla men de som köper det på skiva måste ändå installera Origin. 'Och origin håller fan inte måttet! 13/08
Skicka en rättelse