En bugg i Xbox Live Rewards-systemet gav flera användare tusentals Microsoft-poäng igår – hann du spendera din bonus innan Microsoft drog tillbaka den?

En bugg i Xbox Live Rewards-systemet gav vissa användare tusentals gratis Microsoft-poäng under gårdagskvällen. De spelare som hann uppmärksamma det hela och njöt av en shopping-runda verkar få behålla sina inköpta spel, medan de andra får se de oförtjänta poängen indragna.

Först var Microsofts hållning att alla som fått poäng felaktigt, oavsett om de spenderat dem eller ej, skulle få behålla dem. Men ett nytt uttalande tycks grusa maskineriet för de som var ärliga:

– Det fanns ett problem med Rewards-poäng som sattes in flera gånger. Extrapoängen har nu återkallats, meddelades via twitter.

Men det tycks alltså inte bli någon åtgärd för de som hann göra av med poängen, ingen sådan information finns åtminstone just nu.

Ja, allt snack om att "ärlighet vara längst" är uppenbarligen bara just det – snack. Kanske kan Sony skänka några PSP:s som plåster på såren?

Skicka en rättelse