Är du en av alla dem som blivit av med hutlösa mängder rymdpenningar? En maffig Ponzi-bluff ligger till grund.

För åtta månader sen började Eddie Lampert och Mordor Exuel i #Eve Online marknadsföra sin investeringsbank utifrån sin korporation Phaser Inc. De utlovade investerare fem procent avkastning i veckan för allt som gavs till gruppen. Pengar flödade in, avkastning flödade ut och allt verkade frid och fröjd med tanke på den massiva ökningen av investerare. Om det är något historien kan stå fast vid torde dock vara att verkar det för bra för att vara sant, så är det för bra för att vara sant. Så även denna gång...

Phasers egna ord:

Klicka för mer information

Today is the day many expected to come.
Today, the 12th of August 2011, is the day where it all comes together.
Phaser Inc. is done, over, finished.

After a stunning period of eight months, we decided it’s enough.

No more new accounts.
No more mails.
No more payout days.
No more ISK.

No more Phaser Inc.

Most likely, this will cause a lot of questions.
The most important question will be answered right here, right now.
The ISK is gone; you will not see it ever again.
You’ve invested it, got a chance on some profit, but it turned out to be not the best choice you’ve ever made. That’s how investing works. At least, that’s how it went for the most of you.

Lampert och Exuel investerade helt enkelt inte pengarna vidare, utan la dem på hög, betalade varje vecka ut avkastningen, innan de nu alltså avbrutit alla nya konton och "stuckit" med pengarna. En typisk Ponzi-bluff.

Enligt Lampert och Exuel fick de in 1 800 000 000 000 ISK (1,8 biljoner), men runt 19 procent gick tillbaka i den utbetalade avkastningen (345 miljarder) och spelare har innan detta avslut "tagit ut" 452 miljarder. Därmed tar de det synnerligen lugnt med strax över en biljon rymdkosingar på kontot, med ett reellt uppskattat värde på 280-350 000 svenska kronor (enligt EveNews24:s beräkningar).

Detta är en av de största bluffarna i Eve Onlines historia, och än en gång går det att styrka att kritiskt tänkande är av yttersta vikt på de kapitalistiska marknader som finns lite här och där.

Blev du lurad?

Sa inte att de skulle behöva köpa nya konton, sa att de troligen köper nya karaktärer annars kommer alla muppar som förlorat pengar "jaga" (lol) dom... kanske. 15/08 Och som flera har sagt så är det en form av pyramidspel. Det är bara en annan form... http://therumpus.net/wordpress/wp-content/uploads/2009/04/ponzi-schemes.jpg 15/08 Helt klart att av de bästa någonsinn skapat! Jag ÄLSKAR EVE och möjligheterna man som spelare, som som ALLA spelare, har. Bara man gör något av det så kan man göra precis vad man vill - som artikeln visat. Fy tusan va bra! /ex-eve spelare 14/08 Det här är skitcoolt. :) EVE är verkligen intressant även om jag tyckte att det var rätt trist (spelmässigt) när jag provade det. 14/08 Lär dig matte innan du försöker räkna ut något. 5x370miljoner är drygt 1850 MILJARDER. Inte biljoner. Det är fan 6e klass matte det här. 14/08 Enligt spelets user agreement är detta fullt lagligt, är man så dum att man litar på folk man aldrig träffat för man nog skylla sig själv lite. Tycker dock inte det var direkt bra gjort av Phaser Inc. Smart men ändå stöld i mina ögon. 14/08 Vänta lite, EVE Online spelarna går på det här IGEN? Exakt samma bluff hände för ett par år sen då en kille startade en bank, höll den igång ett par månader sen stängde ner den och flydde med alla pengarna. :/ 14/08 Jag tycker du ska slå upp ordet kapitalism innan du börjar hata saker. 14/08 Eve är ett otroligt fascinerande spel, no doubt. 14/08 Gör du det medan vi andra tjänar pengar och lever ett bra liv. Kapitalism är ekonomins blod, mänsklighetens hjärta. 14/08
Skicka en rättelse