UFC Personal Trainer-utvecklarna #Heavy Iron Studios beskriver #Sonys Vita-lansering som en kommande katastrof. Hårdvarujätten har inget lärt från #Nintendos misstag med 3DS, hävdar de.

– Om folk inte vill betala 249 dollar för en 3DS, varför skulle de då betala 299 dollar för Vita? Folk vill inte bära med sig mer än en pryl i fickan, det är därför Android och Iphone blivit så framgångsrika. Det är vad folk väljer, de erbjuder fler funktioner utöver spelande, säger Heavy Iron-chefen Lyle Hall.

Även branschveteranen Matthew Seymour, som tidigare jobbat hos 2K Games och Microsoft Game Studios, stämmer in i kritiken.

– All respekt för Sony och Vita, det blir en katastrof. Och hur gick det med Xperia Play? Jag skulle verkligen vilja se [försäljnings]siffrorna på den, säger Heavy Iron-anställde Matthew Seymour.

Playstation Vita lanseras i Japan i vinter. Tidigt nästa år dyker konsolen upp i Europa och Nordamerika. Vad tror du om konsolens möjligheter? Blir det en flopp i stil med PSP Go eller kan Sony kopiera framgångsreceptet Nintendo hade med original-DS?