"Om folk inte vill betala 249 dollar för en 3DS, varför skulle de betala 299 för Vita?", frågar sig UFC Personal Trainer-utvecklarna.

UFC Personal Trainer-utvecklarna #Heavy Iron Studios beskriver #Sonys Vita-lansering som en kommande katastrof. Hårdvarujätten har inget lärt från #Nintendos misstag med 3DS, hävdar de.

– Om folk inte vill betala 249 dollar för en 3DS, varför skulle de då betala 299 dollar för Vita? Folk vill inte bära med sig mer än en pryl i fickan, det är därför Android och Iphone blivit så framgångsrika. Det är vad folk väljer, de erbjuder fler funktioner utöver spelande, säger Heavy Iron-chefen Lyle Hall.

Även branschveteranen Matthew Seymour, som tidigare jobbat hos 2K Games och Microsoft Game Studios, stämmer in i kritiken.

– All respekt för Sony och Vita, det blir en katastrof. Och hur gick det med Xperia Play? Jag skulle verkligen vilja se [försäljnings]siffrorna på den, säger Heavy Iron-anställde Matthew Seymour.

Playstation Vita lanseras i Japan i vinter. Tidigt nästa år dyker konsolen upp i Europa och Nordamerika. Vad tror du om konsolens möjligheter? Blir det en flopp i stil med PSP Go eller kan Sony kopiera framgångsreceptet Nintendo hade med original-DS?

Det blir nog värre :) Allt, Laptop. Mobiltelefoner mm går mot blankare och blankare skärm. Sedan om det sittee en Super-Oled panel eller något annat, slår min Netbook med matt skärm dessa apparater på fingrarna. He, min släpbara 20 000 krornors värsting... 23/08 Blir det så är den inte värd ens 100kr. Sjukt irriterande var detta med psp. Det gick knappt spela utomhus ens när det var molnigt. 23/08 Vad jag förstår kommer Vita med blank skärm. Jättesnyggt men så hemskt opraktiskt ungefär som att försöka dra ut en Laptop i solen. Kan se framför mig folk med Vita som letar skugga, även vid småmulet väder, för att kunna spela. Precis som med gamla PSP... 23/08 Jag var väldigt skeptiskt till spel på mobilen innan jag köpte en kraftfull mobil. Den jag har idag (Huawei X5) emulerar och spelar alla spel från 16-bit tiden och t.o.m. ps1-spel. Dessutom klarar den av alla andra krävande spel från android market. Enk... 16/08 3Ds har sin grund i Gameboy Advance, men inte utvecklats mycket på någonting över de senaste 15 åren, har endast tråkiga spel med dålig kvalitet. Medan PS Vita är ett playstation i miniformat. 16/08 Dom skulle ha slängt in en mobiltelefon i den också. Spelkonsol som man kan ringa med, drömpryl för kidsen? 16/08 Jag har den gärna så jag kan spela lite under tågresa och så. Men hur ofta sker det? Då må priset stå i proportion till hur mycket jag skulle använda den och det lär det inte göra. 16/08 Hade ju personligen sett att de satsat pengarna på en riktigt grym tablet eller spel-mobil (android) med sjukt bra prestanda. Detta kommer kanske funka med, men inget för mig. 16/08 3ds ligger på 1700 nu vilket inte är så farligt... men när VITA kommer så kommer den ligga på ca 2500. Kanske har även 3ds gått ner lite i pris då. Tror det blir svårt för sony att sälja mycket i början. 3ds är grön?? vem vill ha en grön? Svart finns... 16/08 Vita är i högsta grad intressant för mig. Jag använder inte min PSP ofta, men när jag väl gör det så används den väldigt flitigt. Det sker uteslutande i samband i resesammanhang, gärna långa flygresor, där Iphone-spelen inte känns tillräckliga. 3DS var... 16/08
Skicka en rättelse