En 20-årig brittisk man misstänks för det uppseendeväckande PSP-rånet – har suttit i häktet sedan i helgen.

Med tanke på hur upprörda många FZ-läsare blev av det ökända PSP-rånet så får ni en kvick uppföljning på historien. En 20-åring misstänks för rånet, och personen har suttit häktad sedan i helgen.

Offret, 20-årige malaysiske studenten Ashraf Haziq Rosli, bröt käken under London-kravallerna förra veckan men mår nu mycket bättre. Han förklarar att han fortfarande älskar Storbritannien och pengar från frivilliga har samlats in för att flyga hans föräldrar till England, betala sjukhuskostnader och ersätta hans cykel, telefon och PSP.

– Min familj är oroade över mig och min mamma vill att jag ska åka hem. Men jag tänker stanna. England är kanon. Innan jag kom hit var jag väldigt förväntansfull och jag känner inget agg över vad som hände. Jag tycker verkligen synd om de som gjorde det här. Det var verkligen tragiskt eftersom det fanns barn bland dem, säger Ashraf Haziq Rosli.

– Det är väldigt snällt av er allihop att hjälpa mig.

Sony och Namco har på eget bevåg skickat en ny PSP och nya spel till honom.

Ashraf Haziq Rosli säger till Daily Mail att han tänker "ta det lugnt" ett tag framöver.

Åh ja.. Nu ska vi inte överdriva. "Oskyldig pojke". Han hade länge varit övervakad för att ha sysslat med kriminell verksamhet. Bland annat vapenförsäljare. Grattis du är en anarkist. Hoppas du är stolt över ditt liv. Skulle gärna se dig bli rånad eller... 16/08 Öh.. Va? 16/08 Oj här generaliserar man för fullt ser jag. 16/08 Hoppas kan man ju. Men det finns ju bevisligen folk som röstar på SD, VP, MP och Centerpartiet t.ex. Till och med FP och KD får ju ett gäng röster. SAP som Sveriges näst största parti kan verka otroligt. För att ej förglömma Moderaterna... 16/08 Åh, låt oss hoppas att de bara trollar. Jag finner det svårt att ta den typen av kommentarer på allvar, så jag brukar se dem som troll för att inte förlora min tro på mänskligheten. :) 16/08 Av de bilder jag har sett, så är det mest större affärskedjor och en del myndighetsbyggnader som råkar ut för omfattande plundringar, det är ju trots allt så att den där lilla kiosken på hörnet knappast har ps3or och nya jeans bakom disken, och att man... 16/08 Oj! Att det fanns så många idioter på FZ hade jag ingen aning om. 16/08 Fast allt London-kravallerna gick ut på var väl anfall mot förbipasserande och mindre butiker. Jag hörde ialla fall ingenting om nån stor brittisk bank eller nåt Buckingham palace som brann ner. Ska man göra uppror ska man väl ändå rikta det åt rätt hål... 16/08 Tror det snarare är personer som honom som dömer personer på förhand och inte ger dom en chans att visa att även dom kan arbeta som gör att det blir så, visst alla vill inte ha et job eller kan sköta det även om dom fick ett, men majoriteten vill säkert... 16/08 Han "snodde" inte en PSP, han misshandlade en okänd och för honom oskyldig människa brutalt och stal dennes PSP. Överlevnad? Det var inte mat eller mediciner han stal, det var ett jävla tvspel. Det har inget med överlevnad att göra utan avundsjuka och... 16/08
Skicka en rättelse