Samtidigt som FZ:s nyhetsrävar trycker ur sig mängder med nyheter och filmer från Gamescom-mässan springer @12 kollega Calle runt på på mässan och suger i sig intryck som en uttorkad tvättsvamp. Vi ringde upp honom för att höra vad han tycker om sina första timmar på Kölnmässans golv.

Vad har varit bäst så här långt?
– Co-op i #Battlefield 3. Vi vet redan att multiplayer blir bra, det ser ut som att de fixar singleplayer och co-op också.

Förstås. Hur känns det?
– Det knyter an till singleplayerkampanjen snyggt, både singleplayer och co-op kan bli habila upplevelser.

Vilken plattform körde du på?
– PS3. Caspian Border-banan de visade i går (se filmen här), den med 64 spelare, är spelbar på mässgolvet. Jag ska försöka testa den sen, men nyss var det 90 minuters kötid. Om man har vip-pass…

Vad mer har du gjort?
– Jag har träffat Erik Johnson som är här och snackar. #Dota 2. Jag frågade om det är en #Valve-taktik att anställa talangfulla moddare, han svarade diplomatiskt ”Vi gillar att arbeta med talangfullt folk.” Jag frågade också om mikrotransaktioner, där blev svaret att det inte är bestämt än och att det beror på om spelarna vill ha det.

- Jag hann se lite #Metro: Last Light, det är mer koncentrerat, med fler strider och mer action. Sen träffade jag #Bioware-doktorerna Greg Zeschuk och Ray Muzyka, som förklarade valet av tidsperiod i #Star Wars: The Old Republic. Det är en period som inte använts så ofta, och det ger dem mer frihet att skapa själva.

Och med det jagar Calle vidare efter fler upplevelser. Närmast på tur står #Capcom, #Far Cry 3 (som enligt snacket på golvet ska vara duktigt imponerande), #Blizzard och #Call of Duty: Modern Warfare 3. Vi återkommer med Calles intryck inom kort.