Från Microsofts nätverk till Valves. Snacka med Steam-polarna samtidigt som du dräper drakar och annat ogudaktigt.

Under gårdagen kunde vi meddela att #The Elder Scrolls V: Skyrim inte använder sig av Games for Windows Live. Nu är det bekräftat av #Bethesda att spelet istället använder sig av Steamworks, till pc.

– Vi kan idag bekräfta att vi använder Steamworks till Skyrim, konstaterar officiella Elder Scrolls-twittern.

Ja, allt vad vänlistor, kommunikation och annat inbegrips helt enkelt. Du får alltså inga Xbox Live Achievements när du lirar på din dumburk (smartburk, amirite?), men istället får du troligtvis gulliga Steam-varianter av samma sak.

That is all, folks.

Ni som har problem att modda Steam-spel. Vilka spel pratar ni om? Jag har inte haft problem med att modda spel i Steam, därför frågara jag. T.ex. Arma2, Oblivion, Morrowind går utmärkt att modda. 20/08 Det enda jag kan komma på sådär som är negativt med Steam är att det brukar vara svårare att få in communitygjorda moddar och dylikt i spelet, ibland fuckar Steam upp det :S Som sagt någon annanstans, Bethesdas spel brukar må bra av att communityn får... 19/08 Jag tror att delar av anledningen till att folk är oroliga över att det bara kommer att gå till Steam är att det i vissa spel varit smärre problem med att modda och dylikt när spelen går via Steam... Och som med många av Bethesda's spel behövs det ofta... 19/08 Känns som om vi är off-topic nu dock. Tråden handlar trots allt om Skyrim, som bestämt sig för att ha Steamworks ist för GFWL klienten. 19/08 vad var konstigt? Jag tror också att de flesta kommer köpa oavsett origin, tyvärr, men det hade varit roligt om det inte stämde. Activision är inte heller ett företag jag gillar, men jag tror nog de hade varit bättre ja. Då vi knappast hade kunnat se... 19/08 Känns bra det här! Personligen tycker jag Steam normalt sett fungerar väldigt bra. Har dock hänt några ggr att jag köpt spel i fysisk butik och när jag sedan kommit hem och installerat det så har jag inte kunnat aktivera det i Steam pga att sevrarna var... 19/08 Okej? Lite konstigt det sista där?. Tror inte det är så jätte många som bojkottar bara för att man måste använda origin, men några finns det ju men det är väll den publiken som inte har varit så jätte intresserade av spelet. Men Dom flesta kommer nog... 19/08 Angående processorkraft så är det för mig inget problem och har inte varit på länge. Jag vet också att inte alla cd-nycklar fungerar att registrera (dock är det samma med steam) jag tror knappast att dice hade torskat försäljning överhuvudtaget, då batt... 19/08 Kan faktiskt personligen säga att origin inte är så illa alls. Har nämligen köpt spel på origin och så sedan så tar det inte alls lika mycket processor-kraft som steam, smidigt och enkelt att använda. Kan lägga in alla dina cd_nycklar spelar inger roll... 19/08 Jag ser nog mer Steam som ett bra alternativ för pirater, då steam många gånger har bra reor, snabba nerladdningstider och alltjämt god support, dom gånger jag behövt det i alla fall. Jag har nog aldrig köpt så många spel som jag gör nu över steam. Själ... 18/08
Skicka en rättelse