Square Enix förtydligar – den europeiska butiksversionen av Deus Ex: Human Revolution blir INTE regionslåst.

Tvärtemot vad vi kunde irritera er med under gårdagskvällen så förtydligar #Square Enix nu att den europeiska butiksversionen av #Deus Ex: Human Revolution inte blir regionslåst. Att handla ifrån Nordamerika bör också funka, men så länge du köper spelet någonstans inom Europa så ska det garanterat inte vara någon fara.

– Vi är medvetna om diskussionerna angående det planerade regionslåset för de boxade pc-versionerna av Deus Ex: Human Revolution och, efter noggrant övervägande, har vi beslutat att inte implementera detta i Storbritannien eller Europa, meddelar Square Enix-anställde Jason Walker.

Uppgifterna är en smula röriga, men som FZ förstår det så är den engelskspråkiga utgåvan mellan USA och Storbritannien kompatibel. Eftersom vi i Sverige lär få samma version som britterna får så antar vi att vi också ska kunna spela upp USA-utgåvan.

Alltså, varför regionslåsa ett singelplayer spel? Den enda anledningen är väl för att man inte ska köpa en billigare box från utlandet (i samma språk som man vill spela i).... Köper jag en box i Sverige så blir jag galen om de talar Svenska... 19/08 "Eftersom vi i Sverige lär få samma version som britterna får så antar vi att vi också ska kunna spela upp USA-utgåvan." Näpp. Nordic Edition med de två DLC-kitten. 19/08 Jag hoppas bara att de inte gör en "Dragon Rising" med detta spel. 19/08 Detta var ju iaf bättre. Eidos är betydligt vänligare än resten av våra ******* publiserare. 18/08 Det är väll inte Fz:as fel att Square Enix ger ut knasig information? Och förresten nu när Sebastian är inne här: Kommer det att komma några nyheter från Sword of the Stars 2 på GC? Ont: Ingenting som påverkar mig, såvida inte Webhallen har bestämt sig... 18/08 Självklart är det vårt jobb att filtrera pressmeddelanden innan vi producerar nyheter eller annat redaktionellt material. Annars hade varje spel vi skriver om på FZ varit det bästa någonsin, så no arguments there. :) Angående språk så länkar vi så gott... 18/08 Förkortade quoten lite, men anyhow; Information skall egentligen aldrig tas som sann eller distribueras som sådan förrän alla led verifierat i den mån möjligt. (Blir lite farligt med media annars, tänk om all svensk media publicerade svenska företags/sv... 18/08 Men FZ måste ju kunna utgå ifrån att officiella representanter från olika spelhus kommer med korrekt information, eller hur? Med tanke på hur mycket material vi går igenom varje dag vore det i praktiken omöjligt att personligen bekräfta allt det som ski... 18/08 Mja, vill minnas att guldstatus innebär att inga parametrar ändras (gällande releasespec, såsom externt DRM, regionsvarianter osv.) vad gäller utvecklare gentemot Steamworks, är inte helt 100% på det dock. 18/08 Guldstatusen spelar ingen roll då regionslåset ligger i Steamworks och inte i skivan. Fast nu så ska dom ju inte använda sig av den funktionen i Steamworks. 18/08
Skicka en rättelse