Hör du till den slöa massan eller går du alltid i spelmål? Sjung ut!

Nio av tio som spelar ger upp innan de fixat slutscenen och ser eftertexterna rulla fram. Påståendet görs i en artikel hos CNN av veteranen Keith Fuller (#Activision), och han får stöd från andra i branschen. John Lee på umgängessajten Raptr minns att det för tio år sedan talades om att bara 20 procent av alla gamers någonsin spelade ett spel till slutet.

Trist läsning för spelutvecklarna, kan man tycka, inte minst eftersom också det unisont hyllade #Red Dead Redemption dras med just dessa siffror – 10 procent av spelarna ska ha fixat sista uppdraget, visar statistik som Raptr tagit fram.

Artikelförfattaren lyfter fram flera skäl till de låga siffrorna, bland annat att den genomsnittliga åldern för gamers hela tiden stiger. Med högre ålder tillkommer distraktionsmoment som sambo, barn och karriär. Facebook Twitter och andra digitalsociala fenomen pockar också på uppmärksamheten, vilket kan ha lett till kortare "attention span". Vidare görs i dag mycket fler spel än förr, vilket medfört att antalet spel per spelare ökat och det minskar chansen att spelarna ska köra ett spel till slutet innan de byter till nästa.

Hur ser det ut bland er FZ-läsare, kör ni era titlar från start till mål? Tyck till i omröstningen nedan och i nyhetens kommentarstråd.

Dagens spel kan vara väldigt enformiga just därför tar min motivation slut i vissa spel, men spelar för det mesta igenom mina spel 23/08 Duke Nuken Forever spelade jag inte färdigt, vilket skräp. 22/08 Inte förvånande alls. Det kallas CASUAL GAMING' något som inte fanns alls lika mycket för 10 år sedan. Dessutom är det skillnad på spel nu och spel förr, och det är skillnad på spel och spel. Hur många har spelat klart Super Mario Bros? Hur många har... 22/08 Jag klickade "för det mesta". Sneglade på min spellista och de enda spel som man skulle kunna lasta mig för är Brütal Legend och Silent Hill Homecoming. De har jag spelat en hel del och sen har de ...vilat... väldigt länge. Men jag ska spela ut dom ocks... 22/08 Precis, därför lessnade jag på wow strax efter man kommit upp i högsta level som var 60 när jag spelade. Fanns liksom inte mycket att se fram mot, men polarna fortsatt att raida osv, men inte jag, orkar inte om det inte händer så mycket nytt. Spelade... 22/08 Du har naturligtvis helt rätt. Vad jag ville få sagt var att 1 av 10 spel är värt att spela igenom, 9 av 10 är skräp :> 22/08 det finns så många spel som smakar skit. jag tänker inte spela klart ett spel "bara för att" om det nu är skitdåligt. då får jag ju inte ut något av det. jag ser inte klart skitfilmer heller om dom inte ger mig något. är dom bara bra i slutet så är dom... 22/08 Jag föredrar Multiplayer spel, så det krävs något exceptionellt för att jag ska spela klart en Singelplayer kampanj. Tror dom senaste jag spelade klart var Zelda: OoC, Goldeneye och WarCraft 3. 22/08 Det var länge sedan man spelade "klart" ett spel... Grim Fandango, Monkey Island-serien och liknande spel har jag "slutfört". 22/08 Orsaken att jag inte har klarat ut många spel är helt enkelt för att jag inte tyckte att dom var bra... 22/08
Skicka en rättelse