Förra veckan tillkännagavs #Counter-Strike: Global Offensive till Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Med tanke på att #Portal 2 är spelbart mellan pc och Playstation 3, är det inte helt oväntat att dylika tankar går att finna bakom pannbenen på #Valve-folket när det kommer till CS: GO.

– Det är sannerligen vårat mål. Vi ville aldrig skapa de här "spelar-öarna." Du måste vara försiktig med kontrollskillnader, och säkerställa att du har det under kontroll, men, du vet, vi vill att spelare ska kunna spela som del av en community på vilken enhet de vill. Du vet, ibland är det kontraktbaserade, eller andra problem som gör det svårt, där någon, kanske en plattformsinnehavare inte vill att du gör det av någon anledning, men det är alltid vår preferens. Att låta kunder spela och bli del av en större community, sa Gabe Newell i en videointervju med PC Games.de under Gamescom.

I nuläget går det att utläsa att de helst vill att Steam och plattformsöverskridande gameplay ska vara möjligt mellan alla format, men att vissa saker sätter käppar i hjulen. Exempelvis #Microsoft och #Nintendo.

Intervjuer med Gabe är som vanligt väldigt intressanta, så här är länken till videointervjun. Snack om #Dota 2, CS: GO och kort om #Portal 2 utlovas.