Herr Gabe Newell röjer i en videointervju från mässan att Valve vill att det i nya Counter-Strike ska gå att mötas de olika formaten emellan.

Förra veckan tillkännagavs #Counter-Strike: Global Offensive till Windows, Xbox 360 och Playstation 3. Med tanke på att #Portal 2 är spelbart mellan pc och Playstation 3, är det inte helt oväntat att dylika tankar går att finna bakom pannbenen på #Valve-folket när det kommer till CS: GO.

– Det är sannerligen vårat mål. Vi ville aldrig skapa de här "spelar-öarna." Du måste vara försiktig med kontrollskillnader, och säkerställa att du har det under kontroll, men, du vet, vi vill att spelare ska kunna spela som del av en community på vilken enhet de vill. Du vet, ibland är det kontraktbaserade, eller andra problem som gör det svårt, där någon, kanske en plattformsinnehavare inte vill att du gör det av någon anledning, men det är alltid vår preferens. Att låta kunder spela och bli del av en större community, sa Gabe Newell i en videointervju med PC Games.de under Gamescom.

I nuläget går det att utläsa att de helst vill att Steam och plattformsöverskridande gameplay ska vara möjligt mellan alla format, men att vissa saker sätter käppar i hjulen. Exempelvis #Microsoft och #Nintendo.

Intervjuer med Gabe är som vanligt väldigt intressanta, så här är länken till videointervjun. Snack om #Dota 2, CS: GO och kort om #Portal 2 utlovas.

pc-spelare har alltid varit såhär, jag spelar också pc/xbox men det finns inget med boxen jag har att klaga på, allt tjat om att riktiga gamers spelar på pc medans de inte ens fokuserar på spelet och svårigheten och mycket hellre hur imponerande tech... 14/08 ja alla verkar vara lite nervösa ändå ;) glöm inte att det finns folk som spelar som rovdjur på konsoller med och då kommer inte tangentbord/nus att rädda alla 14/08 Det var något i den stilen jag menade. 22/08 Uppenbarligen förstår du inte vad jag säger. Jag gissar att det är lönlöst, men jag ska försöka förklara mig efter bästa förmåga: Preferens ingen som helst anknytning till färdighet. Det betyder ungefär "Man blir inte bättre på något bara för att man... 22/08 men vad i... 22/08 Herregud, när blev folk så jävla Grafik kåta? Har ni glömt bort vad SPEL står för? Spel är nöje, det ska vara kul och ett spel blir inte KUL bara för att det är bra GRAFIK. Det är det som är problemet med PC-användare, visst. Ni kan köpa grafikkort för... 21/08 Jag är inte så säker på att han håller med om något alls där >_> Han sitter och poängterar olika saker mellan konsoller och PC och att det går i vågor mellan hur utvecklarna vill göra, men såg aldrig ordet "håller med". Nu får du väl ge dig. Vad som går... 21/08 http://i.imgur.com/wiLrW.jpg (http://i.imgur.com/wiLrW.jpg) 21/08 DENNA NYHET HAR JAG VÄNTAT PÅ MKT MKT LÄNGE.. äntligen är det någon som tänker krossa isen! 20/08 Den som har lite pengar kanske köper en billigare (eller begagnad) handkontroll med sämre prestanda. Vem vet, kanske rent av spelar med någon rörelsekänslig kontroller. En spelare har kanske sämre ljudanläggning eller mindre TV än sin motståndare. Någon... 20/08
Skicka en rättelse