"Om det går till rätten ska jag kämpa emot det så länge som krävs", säger Minecraft-Markus om Bethesdas krav på namnbyte på spelet Scrolls.

För några veckor sedan blev #Minecraft-skaparen Markus "Notch" Perssons #Mojang Specifications stämt av Bethesda för att titeln på nya spelet #Scrolls liknar deras The Elder Scrolls-varumärke för mycket. Efter att Notch utmanat Bethesda i Quake 3 hörs nu allvarligare tongångar från mannen med hatten.

– Om det går till rätten ska jag kämpa emot det så länge som krävs. Det är ett falskt anspråk och Bethesda har flera ett-ords-titulerade spel som delar ett substantiv med andra, tidigare spel, säger Markus Persson.

Ett exempel han ger är Bethesda-utgivna #Rage från #Id software, som liknar #Segas klassiska #Streets of Rage-serie.

Bethesda har ännu inte svarat på om de antar Quake 3-utmaningen eller ej – något som kanske är lika bra det, enligt Markus Persson.

– Skulle det bli en Quake III-turnering har jag en känsla av att vi skulle behöva byta namn. I efterhand kanske Quake III var ett dumt val, säger han och påpekar att det finns flera professionella Quake-spelare hos Bethesda.

Okej..... 25/08 Den är skitlöjlig och inget annat och ja, min åsikt är ta mig fan helt rätt och de som säger emot är NUTS. 25/08 Detta har jag redan gett mig in på en gång, och tänker inte göra det i ännu en tråd... Men jag kan ju säga att stämningen inte är löjlig, det har helt enkelt med vart betoningen ligger... 25/08 Tja, fast de skickade ju ändå en notifiering om stämning till Notch, och det löjliga är att de hävdar varumärkesintrång från användandet av ordet "Scrolls". Precis som många nämner finns det spel redan innan deras "The Elder Scrolls"-serie som använder... 24/08 Förstår inte vad det löjliga i stämningen är? Sen blev det väl aldrig någon riktig stämning heller, det var väl fel av FZ? ooookej..... 23/08 det är mycket dålig still av Bethesda och håla på med sådana fasoner hålla på göra anspråk på ord stor spelföretag ska fan sluta stämma indi företag spel utvecklingen måste gå framåt alla borde bara bojkotta Skyrim så det får lära sig att dom inte bara... 23/08 Det var värst vad man ska ta saker seriöst, speciellt en stämning i stil med denna - han besvarar en otroligt löjlig, för att inte tala om rättsmässigt inkorrekt, (ensamrätt på ett ord eller en fras, som beskriver ett reellt objekt och inte ett varumärk... 23/08 Helt rätt... man kan väl inte ha ensamrätt på enstaka ord? Hur sjukt är inte det? 22/08 Jag håller på dig Notch, vet inte riktigt hur jag ska göra med Skyrim. Vill verkligen ha spelet men vill heller inte ge pengar till Bethesda ifall dom skulle ta det här till rättegång och vinna fallet. Nåja, hoppas det här har löst sig lagom till 11/11/... 22/08 Redan ett jävla liv på forum hit och dit, skulle nästan bli roligt och se vad Bethesda fick möta om de vinner i domstolen :) Hacker-attacker och mobs så det står härliga till! De har nog inte tänkt igenom det här riktigt :) 22/08
Skicka en rättelse