Pekar på Fifa och Pro Evolution Soccer och menar att de lyckats slå giganter förut.

Det är bara en tidsfråga innan #Battlefield-serien blir större än #Activisions #Call of Duty-serie, hävdar #Electronic Arts. Det kommer ta ett par spel, men spelhuset är säkra på att svenska #Dice kan hjälpa dem ta över FPS-tronen.

– Det är möjligt. Om vi som företag lägger alla våra ansträngningar på att vinna marknadsandelar så kan vi lyckas med det, säger EA-chefen Uwe Intat.

Han pekar på ett exempel från fotbollsvärlden – Fifa och Pro Evolution Soccer.

– Vi har visat prov på detta i fotbollsgenren med Fifa. Vi låg efter. Vi skrev om motorn. Vi kom tillbaka med ett överlägset spel. Det tog oss ett par år, men vi är nu en klar marknadsledare inom den genren, och vi vill göra det igen. Det tar ett par spel, men det är möjligt.

Branschanalytiker förväntar sig att #Battlefield 3 ska sälja i 11 miljoner exemplar. Årets upplaga av Call of Duty, #Modern Warfare 3, förväntas slå nya försäljningsrekord och sälja över 20 miljoner exemplar.

ok vi tar det smidigaste sättet båda spelen äger... 23/08 Vänta nu.. Kan du ta det där igen..? 23/08 Battlefield är bäst som singel player medans Cod dominerar online, men det återstår att se hur BF3 blir online. Tekniskt så är BF i överläge. 23/08 Precis, det är farhågan med alla moderna FPS - är det 3-timmars SP som gäller? Hoppas innerligt att någon av dem (spelar egentligen ingen roll vilken) får till en riktigt bra SP-del. 23/08 Jag skulle skaffa mig ett COD och BF för att jämföra själv och såg att alla recensioner av MW and MW2 klagade på kort SP. Så det är väl den undran man har om BF3 också - är all satsning på onlinespel och tävla med MW3? 23/08 Inte så konstigt att gamers hatar Kotick. MW2 hade ju pinsam SP. 3 timmar gameplay - kampanj klar. Sen blir det lite lustigt att så många blir "militant diplomatiska" (svär och gormar åt, och föraktar folk som minsann lutar åt det ena lägret) i detta... 23/08 Det här är EAs/Dices största misstag, de försöker besegra CoD på att göra om BF till CoD. Man kan inte besegra det "största" spelet genom att klona det och ge lite bättre grafik, man måste erbjuda något bra och unikt samt satsa på hardcore och inte bara... 23/08 BF-serien börjar ju likna en arkadshooter ala COD, så logiskt sätt kommer det locka många småbarn som tidigare lirat COD. Dock hoppas jag BF3 kommer i ett HC läge samt att teamplay kommer löna sig i längden. 23/08 Samma här. Men jag umgås inte så mycket med barn och tonåringar heller. 22/08 Uugh, jag spelade Cod online under nästan hela MW2 eran och några månader under Black Ops eran, sen var jag trött på serien. Allt är ju likadant, i Battlefield så ändras saker mellan spelen, ibland lite grand så där tillräckligt för att kännas värdigt... 22/08
Skicka en rättelse