Under Gamescom utannonserades som bekant #Fifa Street 4, som är den senaste delen i #EA Sports lite mer jordnära, lekfullare tolkning av sporten. Även om EA är medvetna om att spelen delvis attraherar olika målgrupper hoppas de också på att många fotbolls-fans ska vilja köpa båda spelen.

– Det finns folk som vill ha autentisk fotboll i högt tempo med lite mer stil och pizzazz. De kanske eller kanske inte spelar Fifa redan, men det [Fifa Street 4] är just det spelet och den upplevelsen de letar efter. Vi kommer nå ut till dessa gamers, säger EA Sports-chefen Andrew Wilson.

– Men sen finns det Fifa-spelare därute som säger att "jag älskar strategin i 11-11-fotboll". Jag älskar uppbyggnaden. Jag älskar att behöva bygga från mittfältet hela vägen upp för att kunna göra mål. Men jag skulle också vilja ha något snabbare och med mer mål. Så jag tror att vi kommer nå båda [typerna].

Samtidigt erkänner EA Sports att de inte räknar med att nå ut till alla "vanliga" Fifa-fans med Fifa Street 4.

– Jag tror inte vi når ut till alla Fifa-spelare eftersom en inbiten Fifa-spelare tycker om spelet just så som det är. Men vi kommer nå ut till en del av de som letar efter något annorlunda, säger Andrew Wilson.

Lite dubbla budskap, men det ska nog gå bra. #Fifa 12 släpps i september och Fifa Street 4 följer tidigt året därpå.

Bilden kommer från Fifa 12.