Xbox 360 och Japan har aldrig varit en lysande kombination, men den amerikanska konsoljätten har definitivt inte gett upp den japanska marknaden. Bonus: ni får se en konstigt Xbox 360-kampanj från Japan.

Edge rapporterade förra veckan om att japanska återförsäljare funderar på att sluta upp helt med försäljningen av Xbox 360. Det kommer inte som en blixt från klar himmel. Microsofts konsol har alltid haft svårt att hävda sig mot inhemska Sony och Nintendo. Förra veckan sålde exempelvis Playstation 3 i drygt 20 000 exemplar, Wii landade på 19 000 ex och 360:n fick nöja sig med 1576 krängda konsoler. Det är lätt att förstå varför den allt oftare reas ut till vrakpriser borta i Nippon.

Trots detta vägrar Microsoft erkänna sin dödsdom. Microsoft-chefen, Chris Lewis, berättar att de inte har gett upp.

– Nej, självklart drar vi oss inte ur. Det är en utmanande marknad och vi möter hårt motstånd. Vi hyser väldigt stor respekt för vad Sony och Nintendo gör, var de kommer ifrån och vad de levererar.

Chris tror att deras chans är Kinect. Spelarna kan använda sin kropp och slipper fundera på hur man ska tackla komplicerade svårigheter som kommer med en handkontroll. Han tackar Nintendo för att de öppnat upp en sådan dörr.

– Japan fortsätter att vara viktig för oss. Vi bryr oss om den marknaden.

Så här kan en japansk kampanj för Xbox 360 se ut. Maskoten har ett "Xbox-x" till huvud och två timida kompanjoner till hjälp. Rolig, eller hur?

Nejnej det har jag aldrig kommenterat =). Ja jänkarna borde räknat med att när skiten väl träffar fläkten så kan de skvätta lite (japan har en stor fläkt). Vad jag kommer ihåg så var de jänkarna som ströp handeln när japan gick mot kina -37, vilket seda... 23/08 Javisst. De begick hellre självmord än blev tagna som fångar. Men det utesluter ändå inte det faktum att båda sidor gav varandra gott om stryk. 23/08 Nja,japans dåvarande ledare såg det som ett välkommet alternativ till förlust. För en japan är heder det som spelar roll. Förlust = skamm över namn och land. Så när väl jänkarna fällt sina bomber kunde japan pusta ut för då kunde dom se till att bygga... 23/08 Smiskade hårt? Amerikanarna fick gott om stryk av japanerna. Inte förens de släppte två (!!) atombomber över Japan så gav de upp. 23/08 JApaner kommer aldrig att gilla en produkt från det fula USA som smiskade dem hårt senast de låg i krig, tyvärr, men ändå ger inte MS upp. De borde skita helt i JApan och låta dem fjolla på med sina J-RPG kloner och fokusera på Europa istället där deras... 23/08 Japaner är inte dumma i huvet, Microsoft. De gör sin research och kollar upp vad de vill ha. 22/08 Vart har du fått det ifrån? Kanske inte är så lustigt iofs när t.ex en högt uppsatt person på microsoft kallar dom för idioter som inte kan hantera handkontroller... Själv tycker jag det verkar som vanligt med problem att förstå andra, varför skulle hel... 22/08 Tror nog inte trångboddhet har så stor betydelse när det gäller vilken konsol man vill ha..... Visst det finns en poäng med kinect men that's it. Den stora orsaken är nog att japaner är xenofobiska (rasister skulle det heta i västvärlden) och det är mer... 22/08 Bonus: ni får se en konstigt Xbox 360-kampanj från Japan. Grammatiken är inte lika bra som logiken. 22/08 Vet inte var jag läste eller hörde det. Men en bra liknelse angående deras små hushåll (Fast inte jag kan heller använda kinect om jag skulle vilja utan att möblera om) är att konsoller lanserade i japan inte har så långa sladdar till sina kontroller.... 22/08
Skicka en rättelse