Med två månader kvar till Battlefield 3 berättar vi historien om ett av spelhistoriens mest hyllade slagfält.

I november varje år suger ett nytt Call of Duty åt sig shootervärldens samlade uppmärksamhet. Men i höst är läget annorlunda. Ett par veckor innan #Modern Warfare 3-premiären ska #Battlefield 3 dels försöka infria flera års och hundratusentals spelares förväntningar, dels mäta sig med CoD-seriens massiva försäljningssiffror.

Onekligen ett tufft jobb, och frågan är varifrån dessa massiva förväntningar kommer. Svaret hittas i Battlefields historia. FZ:s filmavdelning, med @Wildthing vid klippbordet och @12 Calle Johansson vid mikrofonen, har gjort en djupdykning i spelserien, från smygstarten med #Codename: Eagle via #BF1942:s fenomenala Wake Island-demobana till oktoberaktuella BF3.

Kort sagt – FZ ger historien om Battlefield.

[video=9473]

Dom som gillar claner så finns det ett antal kvar som jag har sett men det är inte så många som spelar längre på bf1942 serverna :'( 30/08 BF1942 helt klart! Aldrig haft så kul med ett spel förut, nu var det iofs ett tag sen jag lirade det, crashar ju bara på nya datorn. Var enklare att döda snipers i BF1942, nu har dom ju laggt till för mycket gräs och träd hehe, ibland är det inte bra... 25/08 Clanmatcher i bf42 är oslagbara ja! Bomba skiten ur motståndarna med synkroniserade anfall, ninjastrategier och pressen av att vara sista man kvar på kartans enda vita flagga. Får rysningar bara jag tänker på det. Lite synd att det är så meckigt att få... 25/08 Battlefield 3 13.37% (180) nuff said 24/08 1942 är min favorit givetvis, extremt många timmar spelade på det. Speciellt i klansammanhang, matcherna höll i minst 80 minuter när man lirade. Ingen skulle antagligen orka med något sådant idag. Lite trist att Wake är den banan som blir mest välkänd,... 24/08 Eller kanske Sean Connery? Jag som tränar varje kväll när det läses saga för lillspik. Kanske därför han inte somnar... 24/08 Inte alls hypad för BF3 längre efter spelat alphan, nästan ångrat att jag förbeställt det med! Tycker filmen är jättebra intiativ från FZ och ser gärna mer liknande, dock tycker jag inte Calle har den där rätta berättarrösten, kan ni inte hyra in Morgan... 24/08 Efter ha spelat Battlefield 3 alphan så har det redan blivit en favorit, trots sitt ofärdiga tillstånd. :) 24/08 Lirade Codename Eagle på våra LAN i högstadiet , riktigt kul. :D Kommer ihåg att jag fick rysningar när BF-musiken drog igång när man laddade en bana i BF1942. :D 24/08 För mig är den absolut roligaste spelupplevelsen jag haft någonsin Battlefield 1942-modden Desert Combat. Den spöar allt som någonsin gjorts i modväg till något BF-spel eller något annat. 24/08
Skicka en rättelse