Att Silent Hill: HD Collection inte är en komplett samling av skräckseriens alla delar är ingen hemlighet. Men den enda PS2-delen som lämnas utanför är Silent Hill 4: The Room från 2004. Hur tänkte Konami där?

#Silent Hill: HD Collection är definitivt inte en komplett samling och kommer enbart innehålla #Silent Hill 2 och #den tredje delen. #Silent Hill 4: The Room, som mottogs med blandade känslor av både kritiker och spelarna, finns till exempel inte med.

– Vi ville fokusera på de delar som vi vet att fansen bryr sig mest om, eftersom vi behövde lägga en del arbete med att omvandla dem till HD. Vi ville inte ge dem något som vi inte var säkra på till hundra procent, berättar Tomm Hulett, en av seriens producenter.

Vi ska dock inte vara helt säkra på att ett "Silent Hill 4 HD" aldrig blir av. Om den här samlingen blir populär kan det bli en fortsättning, men just nu lägger utvecklarna krut på det som de tror att spelarna vill ha.

Samlingen släpps till Playstation 3 och Xbox 360 senare i år.

dom struntar i 4an visst det är logiskt men vart är ettan ??? 13/01 Tittar man på Tomb Raider trilogin med Anniversary så är en nyversion mer uppskattat än portad variant från dem tidigare generationerna. Synd att teamet valde att inte göra det. (likväl MGS HD collection) För att inte på tal om Halo: Combat Anniversary.... 24/08 Hade tänkt att skaffa detta men tror jag skippar nu eftersom det bara är 2 spel av 4. Skämmigt. 24/08 Jag förstår hur du tänker, men det funkar inte riktigt så. Jag har läst många uttalanden från utvecklare på olika spelhus som alla säger att det är extremt mycket mödosammare att porta över PSX-lir än PS2-lir. Det är inte bara jag som sitter och spekule... 24/08 Synd att ettan inte är med, men att spela det på en emulator med en joypad är förmodligen det bästa alternativtet idag, det var iaf så jag lirade det typ 2005. :) Angående 4an så tyckte jag inte att det var lika stämningsfullt som tidigare spel. Var det... 24/08 Varför har ni FZ inte med Gamestop i bästa pris? 399kr för HD collection.. 24/08 Shattered Memories är en "What if?" scenario som inte räknas till den "sanna" SH storyn. Samt huvud plattformen var Wii, PSP och PS2 versioner fanns dock ochså :) 23/08 Men är inte Shattered Memories en PS2 variant av PS1? Isåfall, varför är inte den med? 23/08 Men det beror inte på emulatorn i sig. Utan dess plugins, det finns otroligt många plugins till diverse olika emulatorer för att göra spelen snyggare. Men det är en helt annan sak till skillnad från att göra om spelet till en HD-version. 23/08 Har jag lite svårt att tro faktiskt, bara att testa slänga i random PSX spel i datorn och köra med emulator så ser det minst 3 gånger så bra ut jämfört med originalversionen på playstation. Har svårt att tro att Konami skulle vara så pass inkompetenta... 23/08
Skicka en rättelse