Det har varit mycket snack om #Electronic Arts online-tjänst Origin och #Star Wars: The Old Republic, och nu passar utgivaren på att förtydliga vad som egentligen gäller. Faktum är att inte ens om du köpt spelet via Origin så kommer du behöva ha Origin installerat för att nyttja uppdateringar eller spela.

– Oavsett vad andra spel kanske väljer att göra i deras integrering med Origins skrivbordsklient, så ser vår situation ut som följer: Du behöver inte använda Origin-klienten för att ladda hem, patcha eller för spelklienten för Star Wars: The Old Republic. Detta gäller oavsett om du köper The Old Republic via Origin.com eller från en återförsäljare i boxad form. Du kommer inte tvingas att installera Origin-klienten. Det finns fortfarande olika konsument-bonusar med klienten i sig, men den krävs inte för The Old Republic, förklaras via det officiella forumet.

Du som vill spela The Old Republic (men ogillar Origin) behöver alltså inte vara orolig. FZ skrev ungefär samma sak för några månader sedan, men av någon anledning har förvirringen bestått. Tvinga oss inte att skriva samma sak en tredje gång.