Utgivaren #Deep Silver skeppar hela en miljon exemplar av #Risen 2: Dark Waters i början av nästa år. Och de väntar sig att utvecklarna #Piranha Games efterlängtade rollspelsäventyr ska sälja betydligt mer än så. Förhoppningen är att slå igenom ordentligt och överglänsa föregångaren med råge.

– Vi investerar mer än någonsin i Risen-varumärket. Till och med trailern har 9.4 av möjliga 10 poäng på Gametrailers.com, vilket visar förväntningarna på spelet, säger marknadschefen Georg Larch på Deep Silver.

Risen 2 utlovar den "mest inlevelserika rollspelsvärlden hittills", och släpps till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Denna gången hanteras konsolspelarna betydligt bättre än vad som var fallet med föregångaren. Varumärkeschefen Daniel Oberlechner förklarar varför:

– Konsolutvecklingen av det första Risen började väldigt sent i [utvecklings]processen. Risen var aldrig planerat som ett multiformatsspel. Så vi bestämde oss väldigt sent för en Xbox-version [Risen 1 kom inte till PS3]. Med Risen 2 är situationen helt annorlunda. Nu har vi parallellutveckling på tre stora plattformar direkt från start och det är helt uppenbart att detta kommer ge ett bättre slutresultat.