Sydkoreaner återigen i topp men svenskarna imponerade.

Det går inte att betvista att Sydkorea är den ledande #Starcraft 2-nationen efter helgens stora turnering MLG Raleigh där de knep inte mindre än de sex översta placeringarna. Svenskarna fortsätter dock att imponera och terran-spelaren Jeffrey "SjoW" Brusi slutade på åttonde pats. Inte helt oväntat blev det Chris "HuK" Loranger som blev bästa "utlänning", han har sedan i somras vunnit två stora turneringar, däribland Dreamhack Summer.

Efter succén i MLG Dallas och några bra placeringar i Sydkoreanska ligan GSL har Jonathan "Jinro" Walsh haft problem att hitta formen och så även denna gång. Han fick kämpa sig igenom den öppna turneringen och nådde den femte rundan. Där förlorade han mot amerikanen Joshua "TriMaster" Niven som senare slutade på 16:e plats.

Finalen gick mellan terran och zerg genom Choi "Bomber" Ji Sung och Choi "CoCa" Jong Hwan. Efter deras tidigare möte startade Bomber med övertaget på 2-0 i en bäst av sju-match som slutade 4-1 till den förstnämndas favör och som därmed kammade hem drygt 30 000 kr.

Placeringar
1. ST_Bomber (30 000 kr)
2. SlayerS_CoCa (18 000 kr)
3. coL.MVP.DongRaeGu (12 000 kr)
4. oGsNaDa (8400 kr)
5. EGPuMa (6000 kr)
6. LiquidHerO (4200 kr)
7. EGHuK (3000 kr)
8. dignitasSjoW (2400 kr)
...
12. DignitasNaniwa
21. LiquidHayprO

Priserna är väl bara ett tecken på att MLG inte är tillräckligt stort för att dra till sig tillräckligt mycket/stora sponsorer. Har man bara tänkt att leva på att vinna MLG varje månad så får man iaf inte räkna med att tjäna alltför grova pengar men det... 30/08 Ah, är det så det funkar. Det förklarar ju en del. Ser fram emot den slutgiltiga turneringen isf. 30/08 Ja sista eventet har mycket mer pengar i potten. Poäng man spelar in under Pro Circuit används för att seeda in spelare där också..Skulle vara intressant om alla koreaner som placerat top 6 under året valde att åka dit. Dom har ju säkert poäng för att... 30/08 Ja för det är så arrangörer resonerar: "Vi måste ju tänka på att de som slåss om prispengarna i vissa fall utöver SC2 som ett yrke!" Som jag svarade tidigare, MLG är en "Circuit" därav inga löjliga fantasisummor varje månad. Ja de gör alltså ett MLG -VA... 30/08 Hörde på MLG streamen att de skulle öka prispengarna markant till nästa omgång. Denna omgång var det ju bara pinsamt lite med tanke på att toppspelarna har SC2 som sitt yrke. 29/08 Sedan förrförra MLG så har MLG och GSL haft ett sammarbete, och sedan förra MLG så får högst placerade spelare som inte redan är code s en code s-inbjudan (inte säker om det går ner ett steg till ifall man tackar nej) och efterföljande 1-4 code a-inbjud... 29/08 Minns ej, men jag hörde det också någonstans. Tror det var på någon av MLG streamarna. Att Sjow ska till korea är dock bekräftat sedan länge, om det var det du syftade på. 29/08 Gött att se Sjow placera så bra! Är det bara jag som stör mig på att varje sc2-relaterad nyhet är bilden längst upp alltid ifrån innan spelet äns gått beta? 29/08 Vart fick du den informationen ifrån? 29/08 Nej, men med tanke på att det finns code A- och code S-platser i potten också så skulle jag säga att det är en helt okej prispott. 29/08
Skicka en rättelse