Kraftfull bärbar speldator ska rädda pc-spelindustrin, menar företaget.

Bärbara speldatorer står sällan särskilt högt i kurs hos gamers, även om det finns ett antal alternativ för den som vill hålla sitt spelande mobilt. Och i höst släpper #Razer en best vid namn Razer Blade, en maskin man menar de marknadsför som den första riktiga gaming-laptopen.

De stora orden backas upp av argument som att den är både kraftfull och förhållandevis småväxt. Maskinen drivs av en #Intel I7-processor, 8 gigabyte internminne och ett Geforce GT 555M-grafikkort med 2 gigabyte minne. Skärmen är 17 tum stor, datorn 2,2 cm tjock och vikten stannar på 3,1 kg. Datorn släpps i Nordamerika under årets sista kvartal, vi har ännu inte sett något europeiskt releasedatum.

Razer Blade är smal men ändå stor, kraftfull – och kostsam.

Onekligen trevliga specifikationer, men den storväxta prislappen – 2799 USA-dollar – gör det svårt att köpa pressreleasens tro på att detta är datorn som ska locka spelbranschen tillbaka till pc som primär plattform. Eller vad tror du?

Tekniken i Razer Blade:

 • 2.8GHz Intel® Core™ i7 2640M Processor
  8GB 1333MHz DDR3 Memory

 • 17.3" LED Backlit Display (1920x1080)

 • NVIDIA GeForce® GT 555M with NVIDIA® Optimus™ Technology

 • 2GB Dedicated GDDR5 Video Memory

 • Built-in HD Webcam

 • Integrated 60Wh Battery

 • 320GB 7200rpm SATA HDD

 • Wireless Network 802.11 b/g/n Compatible

 • 16.81" (Width) x 10.9" (Depth) x 0.88" (Height); 6.97lbs (Weight)

DEVILTECH.DE bästa priserna jag har hittat. Riktiga gamer-laptops som man kan speca i stort sett hur man vill. Stort plus är att de är diskreta och inte ser ut som julgranar. Flera modeller har dessutom dual link DVI vilket är ett måste om man har en... 03/01 Sitter på en ASUS ROG G74SX. Medet bättre specs än vad denna har och för betydligt billigare än Razer. Något jag tyvärr upptäckt med Razers produkter är att deras kvalitét är av de sämsta slaget jag vart med om så får hoppas deras laptop är bättre. 30/08 För 18.000 får man en MonsterDator till stationär.. Köper man en svindyr Laptop för att spela med blir man ju bara lurad.. Det ni betalar för är designen på utsidan.. det på insidan kostar inte alls så mycket 30/08 Man gör ju inte det såvida man inte vill ha en plastig laptop där kvaliteten är under all kritik. Har haft 2 st ASUS-laptops och båda har gått sönder på ett eller annat sätt utan förvarning och trots överdriven försiktighet. Billigt skräp. Kort sagt;... 30/08 Billig laptop + Onlive = problem solved. Razer = svindyra produkter av usel kvalité för "wanna be" gamers som saknar kunskap om hårdvara (generalisering). 30/08 "världens första riktiga spel-laptop" med ett GT555M - hur faaaen tänkte de där? GTX560M? (Nästan i vekaste laget för att anses vara en riktig spelkomponent.) 6950M/6970M? GTX570M/580M? De är dugliga, mobila, spel-GPUer. En 320gb 7200rpm-disk? Varför... 30/08 Ser väl "okej" ut, men min egen åsikt när det gäller Hårdvara och en sådan stor budget = http://i56.tinypic.com/kbzq1l.png Jag hade aldrig lagt så mycket på en laptop som inom några månader kommer vara värt mindre än 50% utav inköps beloppet :P 29/08 Man köper ju mycket hellre någon av de här datorerna nedan från ASUS. Det är ju en otrolig prisskillnad gella fall. PS:Den sista datorn är ju har ju nästan exakt samma spec som denna Razer Bladen enda skillnaderna är ju att Asusen har blueray spelare... 29/08 Vem betalar 11k extra för tio snabbknappar och en touchpad/skärm?! Inte jag i alla fall! Kan få en dator för samma pris fast stationär men hundra gånger bättre! 29/08 Om man nu ska skippa mus och spela på touchpaden så ser för liten och för "trög"/glasaktig ut för snabba manövrar. Svårt att säga från bilderna men jag har en laptop där touchpaden känns som glas och har därför jättehög friktion, är rädd för att den här... 29/08
Skicka en rättelse