Men Left 4 Dead gick bättre till krysslådan, säger Valves Gabe Newell.

#Valves karriär började som bekant med Windows-spel men på senare år har deras hyllade alster också dykt upp till konsol. Senast i den raden är #Portal 2, där PS3-versionen fick Steam-stöd och kan köras mot pc-upplagan. Pc-versionen har emellertid sålt bättre än konsolvarianterna, berättar Valve-chefen Gabe Newell för Gamasutra. Han tillägger att försäljningssiffrorna ofta överraskar honom; #Left 4 Dead sålde faktiskt bättre till konsol än till pc.

– Vi kan aldrig förutspå det. Jag menar, vi försöker bara göra bra spel och sedan brukar vi bli överraskade. Portal 2 sålde bättre till pc än till konsol; Left 4 Dead sålde bättre till konsol än det gjorde till pc. Så vi försöker inte gissa, för vi vet inte om det är värt det.

– Vi har aldrig varit i en situation där vi sagt "Vi måste verkligen, verkligen bygga något som är populärare hos konsolfolket." För det mesta försöker vi lösa andra problem, med högre prioritet.

Huruvida Valve räknar var plattform för sig eller om PS3- och 360-försäljningen av Portal 2 slagits samman framgår inte av intervjun. Left 4 Dead (och #Left 4 Dead 2) släppes å sina sidor enbart till pc och Xbox 360.

Artikeln "Witcher 2 snart miljonsäljare". 940 000 ex har sålts, varav 200 000 via digitala nedladdningstjänster. Sedan om förhållandet gäller alla titlar vet man ju inte säkert, men som uppskattning kanske det gäller. 05/09 Jag hittade inget i Gamasutra-kommentarerna som motsvarade ditt ordval - hittepåsajt och plojsajt. Så om det gäller vad jag tar på allvar - så är det inte ditt ordval. Du är skribent på en publik site och kanske skulle välja mer sakligt uttryck. ... om... 05/09 Visar väl bara att spel på PC säljer bra, så länge dom faktiskt har prioriterat PC till någon del. Att en dålig konsolport som släpps 6-12 månader senare på PC inte säljer bra, förvånar det verkligen någon överhuvudtaget? Länge sen jag spelad på min xbo... 01/09 vart 01/09 Lariosodog: Gamasutra gick klart och tydligt igenom de milsvida skillnaderna mellan NPD och de metoder VGChartz använder sig av. Om du läste den artikeln och fortfarande hävdar att den där ploj-sajten är värd att ta på allvar så tror jag inte vi får ut... 31/08 Så länge alla är klara över hur det går till är det väl vad det är - försäljning hos vissa och extrapolering för hela klotet. Förhållande plattformar är väl detsamma sisådär och skall ge hygglo bild. Utgivare kan ju kontakta dom och korrigera siffror... 31/08 PC gaming är död, länge leve PC gaming! 31/08 KÄNNS som om de får en skev bild i och med att PS3 varianten innehöll Portal 2 till PC. 31/08 Kul att portal gått bra på PC, inte för att jag bryr mig så mycket om försäljningssiffror - det är vanligtvis trolleri med statistik/ glömma digital försäljning osv. Det kommer ju enormt mycket bra spel till PC just nu, avsevärt fler än jag har tid att... 31/08 Det finns lögner och sen finns det statistik. Det finns en anledning till det uttrycket, sluta vara en som konspirationsteoretiker och inse att din tro på VGcharts baseras på ingenting utan dåliga uppskattningar. FZ har alltid varit en sida där journali... 31/08
Skicka en rättelse