#Valves karriär började som bekant med Windows-spel men på senare år har deras hyllade alster också dykt upp till konsol. Senast i den raden är #Portal 2, där PS3-versionen fick Steam-stöd och kan köras mot pc-upplagan. Pc-versionen har emellertid sålt bättre än konsolvarianterna, berättar Valve-chefen Gabe Newell för Gamasutra. Han tillägger att försäljningssiffrorna ofta överraskar honom; #Left 4 Dead sålde faktiskt bättre till konsol än till pc.

– Vi kan aldrig förutspå det. Jag menar, vi försöker bara göra bra spel och sedan brukar vi bli överraskade. Portal 2 sålde bättre till pc än till konsol; Left 4 Dead sålde bättre till konsol än det gjorde till pc. Så vi försöker inte gissa, för vi vet inte om det är värt det.

– Vi har aldrig varit i en situation där vi sagt "Vi måste verkligen, verkligen bygga något som är populärare hos konsolfolket." För det mesta försöker vi lösa andra problem, med högre prioritet.

Huruvida Valve räknar var plattform för sig eller om PS3- och 360-försäljningen av Portal 2 slagits samman framgår inte av intervjun. Left 4 Dead (och #Left 4 Dead 2) släppes å sina sidor enbart till pc och Xbox 360.