Dice kommer inte tillåta att spelarna dödar den civila befolkningen i Battlefield 3. De menar att människor tenderar att välja den mörka sidan, eftersom "det är coolt att låtsas vara ond".

Det kommer vara omöjligt att avrätta den civila befolkningen i #Battlefield 3.

– Om du ger spelaren ett val där de kan vara goda eller onda, så kommer de att göra elaka saker, gå till den mörka sidan – eftersom människor tycker det är coolt att låtsas vara onda, berättar Patrick Bach, övergripande producent för Battlefield 3.

Bach undrar, rent retoriskt, vad som skulle hända i mer realistiska krigsspel om en spelare med ett gevär mötte ett litet barn. Troligen skulle spelaren, enligt Bach, skjuta barnet och #Dice skulle få skulden.

– Jag vill inte se videoklipp på internet där människor skjuter civila. Det är någonting jag förhindrar genom att ta bort möjligheten i spelet.

Att ha våld i ett spel är inte det samma som att det är moget. Snarare är det barnsligt att vilja se mer blod, menar Bach.

Mina åsikter: En massa folk talar om "censur", till alla er; lär er svenska språket. Censur betyder förhandsgranskning. Det här handlar om speldesign, inte censur. Censur hade det varit om staten gått in och ändrat på ett verk. Var inte så jävla barnsli... 05/09 Soldater är ju också civila både före och efter kriget. Dem är det okej att skjuta på. Har dessutom svårt att se logiken i att bara för att gubben i tv-spelet skjuter tillbaka på dig så ska du inte få några idéer om att plocka upp skjutvapen i verkliga... 02/09 - 02/09 Läser du hela tråden och inte bara fram till mitt inlägg ser du att det du tar upp redan är avklarat :) Det jag nog egentligen tänkte på från början är att det i BF3 kanske går runt civila i stan som inte är i vägen för striderna och att de tuffa killar... 02/09 http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article13562931.ab Bara ett exempel på vad som kommer fram i efterhand, vill du ha mer så får du titta igenom wikileaks dokument annars kan du ju läsa om vad den civila befolkningen i Vietnam fick... 02/09 Du är medveten om att länder som skrivit på avtalet hela tiden bryter mot Genèvekonventionerna? Att USA inte accepterar Internationella brottsdomstolen i Haag? 01/09 Tycker det hade varit bättre om de tillåtit allt, MEN då även haft med något i stil med Rules of Engagement, ungefär som i Americas Army. Till exempel, bryter man mot reglerna (skadar en civil) så blir det en aptråkig stund i buren och utan chans att... 01/09 Håller med fullständigt. Men akta dig du. Snart kommer moraleliten och hoppar på dig för att du "gråter" ;) 01/09 Stör mig inte märkvärt. Hade varit bättre om det helt enkelt inte fanns några civila i spelet ifall dom inte får dödas. Stör mig mer med odödliga civila än inga civila. Hade mycket hellre sett civila som gick att döda, men att man misslyckas med uppdrag... 01/09 Ärligt talat så är nog de enda tårarna här inne dina tårar om andras tårar. Buck up son, tis all good. 01/09
Skicka en rättelse