"Jag gillar den här typen av spel bättre", säger Todd Howard när han tillfrågas om varför The Elder Scrolls-serien inte tar steget över till online-rollspelsvärlden.

När #The Elder Scrolls V: Skyrim-regissören Todd Howard tillfrågades om varför #Bethesdas långlivade rollspelsserie inte tar steget över till online-rollspelsvärlden så var svaret tydligt. Han gillar helt enkelt inte online-rollspel, och anser att den klassiska Elder Scrolls-spelstilen med ett enormt enspelarläge är det som fansen vill ha.

– Jag gillar denna typen av spel bättre. Du vet, det är vad de flesta av oss går igång på. Jag är inte en MMO-kille, direkt. Jag respekterar dem och tittar på dem, men jag spelar dem inte. Det känns mer äkta för mig när jag är hjälten och det [spelet] är skapat utefter det. Jag kan förstå att många skulle vilja ha den community-aspekten i ett spel som detta, men det skulle förändra känslan för mig, säger Skyrim-regissören Todd Howard.

– Publiken vi har för den grej vi kör på är tillräckligt stor för att vi inte ska behöva tona ner det. Vi kan fortsätta göra vår grej, och det har växt med varje spel. Så det fanns inget tryck från någon [chef] ovanför mig som sa "Hey, du behöver ändra på det här."

The Elder Scrolls V: Skyrim släpps den 11 november till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Det är sannolikt årets största rollspelshändelse, men hade du hellre lirat det online istället för offline?

Det finns ju massor med onlinerollspel som i princip är kopior av varandra med någon liten detalj som ska utmärka dem... helt rätt att inte ge sig in i den branschen. Ett enormt singleplayerspel med högt omspelningsvärde är tusen gånger bättre. 02/09 Tack och Lov inget mmorpg. Att behöva utleda alla snorungar som tror att de är något i world of warcraft och andra online rollspel räcker gott och väl. Co-op däremot är ju kul i de flesta spel. 02/09 Co-op skulle vara bra och multiplayer men aldrig MMORPG att man ska spendera timmar för och att komma fram till nåt skit och att man måste pöjsa varje månad och geeka för få något i spelet. MMORPG in my opinion can suck my balls 02/09 Det kan väl göra båda? ;) Tycker han har rätt. Det skulle bli ett helt annat spel. Däremot kanske ett multiplayerläge med "drop in, drop out" funktion hade kanske varit coolt. Typ som i Borderlands. Men visst duger det som det är :) 02/09 Bra Todd, bra. Men co-op skulle inte va dåligt ;) 02/09 Finns ju fördelar med MMO's precis som med Singelplayer-spel, men tycker nog det känns som om TES passar bättre som SP. 02/09 Som så många andra skrivit så hade COOP varit sjukt skoj.. Finns många skitspel som är riktigt dåliga, men när man drar igenom dom i COOP är dom helt OK, går nästan inte att faila med coop förutom kanske om man kör på Fable stilen men.. 02/09 MMO vore väl fel väg att gå, men någon form av Co-op-läge vore inte skada. Eller? 02/09 TES är ett spel som jag tror inte skulle göra sig bra som ett MMO, men som redan har sagts så skulle co-op vara jävligt nice, eller samma multiplayersystem som används i Red Dead Redemption. 02/09 http://www.youtube.com/watch?v=cUSVfImfAD8&feature=related 02/09
Skicka en rättelse