Medlem i ambassadörsprogrammet men osäker på hur du får tag i dina 10 gratis NES-spel? FZ förklarar hur!

Nu kan du ladda hem 10 gratis NES-spel till din 3DS, förutsatt att du köpte konsolen före prissänkningen och är med i ambassadörsprogrammet. Om du är osäker på om du är medlem eller inte läser du vidare här, så förklarar vi vad sjutton #Nintendos ambassadörsprogram är för något.

Tillbaka? Bra.

Så här gör du:

1. Starta Nintendos Eshop-program
2. Gå in på Menu
3. Gå in på Settings/Other
4. Gå in på Titles You've Downloaded
5. Välj det spel du vill ha och tryck på "Redownload"

Observera att du kan behöva göra en systemuppdatering för att komma åt spelen om du inte gjort en sådan nyligen.

Spelen du får är klassiker som Super Mario Bros., Donkey Kong Jr., Balloon Fight, Ice Climbers, The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link, Wrecking Crew, NES Open Tournament Golf, Mario & Yoshi och Metroid.

Men en varning är på sin plats – Nintendo kallar dessa versioner för "snabbleveransversioner" och titlarna saknar stöd för att spara. Officiella, fullödiga, versioner av spelen släpps senare för en kostnad. Men om du är medlem i ambassadörsprogrammet ska du kunna uppgradera gratis.

Ett sätt att kringgå frånvaron av sparfunktion är att gå direkt till Home-menyn från spelet. Nästa gång du startar upp igen kommer du fortsätta där du slutade, vilket funkar som substitut. Men stänger du av din 3DS eller får slut på batteri så försvinner givetvis dessa "sparningar".

10 Game Boy Advance-spel ska också släppas gratis till alla 3DS-ambassadörer innan årsslutet.

Bilden: klassisk skärm från Zelda 1.

Skicka en rättelse