Call of Duty-utvecklarna #Sledgehammer Games förklarar nu varför de valde att lägga ner sitt eget Call of Duty-spel och istället hjälpa #Infinity Ward med #Call of Duty: Modern Warfare 3 istället. Enligt studion var möjligheten för bra för att bara låta passeras.

– Möjligheten att jobba på det största i industrin tillsammans med Infinity Ward, som bevisat att de vet hur man gör exceptionell mjukvara, var helt enkelt en möjlighet vi inte ville missa. Det finns mycket folk på teamet som jobbat med Call of Duty tidigare, som jobbat med förstapersonsskjutare tidigare, så det finns mycket inbyggd kunskap om FPS-genren och många passionerade spelare. Vissa är på tenth level prestige i Black Ops, säger Sledgehammers Michael Condrey.

Sledgehammers nedlagda Call of Duty-spel skulle bli ett actionäventyr sett ur tredjeperson. De hade jobbat på titeln i sex månader innan de bytte skepp i juni. Enligt #Activision-chefen Eric Hirshberg är spelet "inte bortglömt", så kanske återupplivas det någon gång i framtiden i en eller annan form.

– Allt jag kan säga just nu är att de är 100 procent fokuserade på Modern Warfare 3, säger han.

Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps den åttonde november till pc, Xbox 360, Playstation 3 och Wii. Om inget oförutsett händer blir det sannolikt årets toppsäljare med bred marginal.